Ik leef dus ik voel!

The Common Sense van Melanie Gilligan  gaat over het gebruik van technologie van de mens.

Voornamelijk in welke richting dat op zou kunnen gaan. The Patch; is een “empathy device”, een hulpstuk die het mogelijk maakt om de gevoelens van een ander te beleven.Wanneer the Patch het begeeft ontstaat er een massahysterie. Mensen zijn zonder hulpmiddelen niet meer in staat te communiceren. Als het systeem weer online gaat en the Patch weer opereert “normaliseert” de samenleving zich weer.

De 15-delige miniserie is een samenwerking tussen de Appel arts centre,De Hallen Haarlem en Casco Office for Art, Design and Theory. 

Casco toont The Common Sense, Fase 1. Museum De Hallen en De Appel arts centre in Amsterdam vertonen Fase 2A en Fase 2B .

 

The Common Sense vind ik een erg originele tentoonstelling.

Origineel omdat de filmpjes worden getoond in volgorde op verschillende beeldschermen. Origineel  omdat je als bezoeker door de expositieruimte loopt. Origineel omdat je wordt afgesloten van de buitenwereld doordat je een koptelefoon op moet.

Gilligan laat goed zien dat wij vandaag de dag beperkt zijn door een technologische  afhankelijkheid van mobiele telefoons, Ipad, etcetera die cruciaal zijn voor onze bestaanswijze.  Ze laat goed zien dat technologie een tool is die het makkelijk maakt om met elkaar in contact te zijn maar die ook de veroorzaker is dat mensen vaker op zichzelf zijn.

Het is een onderwerp dat bij mij blijft hangen met name als ik kijk naar mijn koningskoppel. Nu 6 en bijna 5 jaar oud. Ik wens hen namelijk een leven met echte knuffels en “XXX”” dan digitale.

The Common Sense is te zien tot en met 10 mei 2015. En is een must-do-see.

Voor meer informatie kijk op: http://www.deappel.nl/  en op www.thecommonsense.org

Liefs,

Sandra

PS: helaas heb ik geen foto kunnen maken van de expositieruimte. Het was er erg druk en ik wilde de andere bezoekers niet storen.

Sandra Singh

Hoi! Ik ben Sandra Singh een kunstliefhebber. In mijn vrije tijd bezoek ik het liefst een museum. Sinds 1 april 2014 schrijf ik mijn kunstbelevingen op. Mijn blog zie ik als mijn kunstdagboek. Dank dat je mij leest! Liefs,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.