The Wandering Eye

Restaurant en kunstplatform Adam & Siam opent aanstaande zondag haar tweede expositie “The Wandering Eye”.

Voor wie Adam & Siam niet kent volgt een korte introductie.

Op de site staat vermeld dat Adam & Siam een plek is waar kunst en restaurant samenkomt, waar twee werelden elkaar ontmoeten. Kortom: lekker eten en kunstkieken!

Het pand heeft twee ingangen aan het Rokin en de Nes.

Voor de oorlog was dit gebied in Amsterdam het centrum van de tabakshandel. In 1896 kocht de heer Brusse die handelde in tabak uit Nederlands- Indië het pand. Aan de kleuren van de muren, de houten ornamenten en de originele tegels in de gang is de historie af te lezen.

Die historische achtergrond wordt gebruikt in de keuken en is om die reden een smeltkroes van de Oosterse keuken en de Hollandse pot is. Over het eten kan ik alleen vertellen dat het heerlijk is. Vandaag mocht ik al van de nieuwe kaart smullen die er vanaf 13 december aanstaande is.

Ik ben geen food- recensent dus laten we maar snel gaan kunstkieken!

Zeven opkomende kunstenaars tonen hier hun werk.  Ik laat je mijn favorieten zien.

De roodblauwe Rietveld-stoel kent bijna iedereen.

Noud Sleumer  is een ontwerper uit Eindhoven. Met zijn installatie laat hij zien dat als je onderdelen van de originele stoel zou weglaten dat de stoel een andere functie krijgt of zelfs een totaal  ander ontwerp wordt.

Ik stond erbij en keek er naar en keer er weer naar.  Ik vind het fantastisch dat iemand dit bedenken kan! De stapeltjes hout die je op de foto ziet, dat zijn de weggelaten onderdelen.

Foto: Guy Vording

De kunstwerkjes van Guy Vording doen mij denken aan stiftgedichten.

De kunstenaar richtte zich tijdens zijn studie op de teken- en collagekunst.  De afgelopen periode heb ik veel kunstbeurzen bezocht maar collages kom je weinig tegen.  Het grappig ervan is dat de verschillende stukjes in elkaar geschoven zijn en anders met pinnetjes aan elkaar vast gemaakt zijn. Moohooi!

Trouwens heb jij wel eens een stiftgedicht gemaakt? Het is erg leuk om te doen. Je neemt een krantenknipsel en het enige wat je doet is de woorden wegstrepen met een stift.

Van het werk van Roxanne  Dekker kun je alleen maar vrolijk worden.

Haar ansichtkaarten zijn mijn favoriet. De kunstenaar is zelf een groot fan van ansichtkaarten.  Het zijn kleine afdrukken van haar al haar kunstwerken. Zo kun je iemand een fleurig kunstwerk-kaartje opsturen!

Dekker heeft een “My Favourites project” waarbij schildert terwijl ze naar haar favoriete muziek aan het luisteren is.

Alexander Koning maakt ontzettend mooie schilderijen.

Het onderwerp op deze doeken is een zware.  Het is helaas iedere dag wel voorpagina nieuws: vluchtelingen.  Op het schilderij rechts heeft de Koning de blik van een vluchteling vastgelegd die aankomt in Nederland. De somberheid en de hoop die verdwenen is, is goed te zien.

Last but nog least. Het affiche.

De Wrapper lijkt ontzettend groot maar in werkelijkheid is het kunstwerk maar 14x 19 centimeter.

Het is gemaakt door Kim van Erven met de materialen MDF, Foam en spuitlak.

De tentoonstelling The Wandering Eye is te zien tot en met 27 februari 2017.

Naast bovenstaande kunstenaars is er werk te zien van Lonneke van der Palen (fotografie) en Britt Dorenbosch  (fine art).

De tentoonstelling past echt bij mij en bij het “kunstkieken”.  Ik zeg dan ook; “Stel je open voor de kunstwerken. Kijk en voel vooral wat het bij je doet!

Adam & Siam bedankt voor de uitnodiging en tot de volgende expositie!

Liefs,

Sandra

Sandra Singh

Hoi! Ik ben Sandra Singh een kunstliefhebber. In mijn vrije tijd bezoek ik het liefst een museum. Sinds 1 april 2014 schrijf ik mijn kunstbelevingen op. Mijn blog zie ik als mijn kunstdagboek. Dank dat je mij leest! Liefs,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.