Blog & Vlog: Van Gogh – The Immersive Experience

Van Gogh - The Immersive Experience

Tentoonstelling Van Gogh – The Immersive Experience
Te zien tot en met 27 januari 2019 in de Beurs van Brussel

Na de wereldpremière in 2017 in de kerk San Giovanni Maggiore in Napels is de Van Gogh – The Immersive Experience te zien in de Beurs van Brussel.
Met de gedachte dat de Van Gogh – The Immersive Experience (ongeveer) hetzelfde zou zijn als de Klimt Experience in Milaan en de Klimt -Hunterwasser in Parijs ging ik de show in.

Slaapkamer Van Gogh - Arles

Slaapkamer Van Gogh – Arles

Midden in de zaal, op mijn strandstoel gebeurde het: de Van Gogh – The Immersive Experience knocked me off of my feet!

Heel geleidelijk nam de show mij helemaal in de ban. In de beurs van Brussel raakte ik opnieuw verliefd op Vincent van Gogh. Ik kreeg (en ik kan je vertellen dat ik niet de enige was) een grote brok in mijn keel. De show gebruikt de meest recente virtuele projectietechnologie die de canvassen van Van Gogh letterlijk tot leven brengt.

Letterlijk is ook echt letterlijk, zo heb ik de blaadjes van de Amandelbloesem zien zwieren in de zaal. Het was zo mooi!

Sterrennacht in Rohne

Sterrennacht in Rohne

Wat heb ik gezien?

Zelfportretten van Van Gogh en alle vazen met bloemen die Van Gogh heeft geschilderd. Ik heb de kraaien zien vliegen van het schilderij Korenveld met Kraaien, twinkelde sterren in Rhône, een skelet die een sigaret zat te roken en ik heb ronde gelopen in de slaapkamer van Van Gogh in Arles. En dat in 360 °!

Zoals ik al eerder schreef, kreeg ik een brok in mijn keel. Dat komt echt door muziek, het is een combinatie van klassieke- en moderne muziek. De beelden, de sfeer in de beurs en de muziek maken dat je heel veel brokken te slikken hebt tijdens het kijken.

In de show komt Vincent tot leven, van zijn tijd in het klooster tot aan Arles, de brieven die hij schreef en de mooie quotes die hij had.

Ben je een Van Goghliefhebber dan mag je dit absoluut niet missen!

Liefs en ontzettend bedankt dat ik mocht komen kieken!

Sandra

Sandra Singh

Hoi! Ik ben Sandra Singh een kunstliefhebber. In mijn vrije tijd bezoek ik het liefst een museum. Sinds 1 april 2014 schrijf ik mijn kunstbelevingen op. Mijn blog zie ik als mijn kunstdagboek. Dank dat je mij leest! Liefs,

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.