Voetje Bal

De dag ervoor:

“Mamaaaaaaaaaaaa wakker worden” gilt zoonlief op de vroege ochtend. Met gesloten ogen zeg ik slaperig dat hij niet zo moet gillen en vraag (gapend) wat er aan de hand is. Fluisterend; “Mama, het is nog maar eén nachtje slapen dan gaan we naar de voetbal tentoonstelling”.

De dag zelf:

“Mamaaaaaaaaaaaa wakker worden” gilt zoonlief alweer op de vroege ochtend. Ik kijk op de klok en zie dat ik nog een half uur kan en mag blijven liggen voordat de haan gaat kukelen. Omdat ik nu liever lui ben dan actief, mag hij fox sports (lees: voetbal) kijken. De wekker gaat en ik slaapwandel naar de woonkamer en schreeuw “Voetbal Halleluja we komen eraan!”

Voetbal Halleluja is een informatieve toegankelijke tentoonstelling over voetbal. Er is voor ieder wat wils.

De jonge voetbalfanaten kunnen kostelijk om zich heen kijken. De deskundige voetballiefhebber kan voetbalmomenten herbeleven en de Gouden Schoen & Bal van heel dichtbij bewonderen. Een leek op voetbalgebied (net als ik) leert er veel over voetbal en de rituelen eromheen.

Hieronder de favorietjes van zoonlief.

Het shirt van Daley Blind maakte het meeste indruk op hem. Blind droeg dit shirt tijdens de wedstrijd Spanje – Nederland op 13 juni 2014. Zoonlief mocht, voor zijn leeftijd, die dag tot zeer laat opblijven.

    

“Voetbal Halleluja” is te zien tot en met 4 januari 2015 en reist daarna door naar Bazel, Barcelona, Lyon (EK 2016), Luxemburg, Bremen en Moskou (WK 2018).

Voor meer informatie kiek hier!

Liefs (dit keer juichend),
Sandra

Sandra Singh

Hoi! Ik ben Sandra Singh een kunstliefhebber. In mijn vrije tijd bezoek ik het liefst een museum. Sinds 1 april 2014 schrijf ik mijn kunstbelevingen op. Mijn blog zie ik als mijn kunstdagboek. Dank dat je mij leest! Liefs,

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.