Geestverwant

IMG_5750 IMG_5668

Onlangs mocht kunstenaar Jasper Krabbé de depots van het Tropenmuseum in. Het gevolg daarvan is een nieuwe tentoonstelling: Soulmade.

Inmiddels ben ik er al twee keer geweest; op de opening en gisterenochtend. Gisteren was toch wel het aller-leukste bezoekje. Rond 10.05 uur was ik daar als enige bezoeker en had ik Soulmade voor de duur van precies 40 minuten helemaal voor mij alleen. Daarna kwamen er meerdere bezoekers binnen lopen.

Ik weet dat het gek klinkt maar de tentoonstelling heeft iets magisch en is rustgevend.

Het is zelfs (volgens mij ga ik nu nog gekker klinken) gastvrij dat ik niet weg wilde gaan. Zo sfeervol en warm is het.
Dat komt omdat echt alles een lust voor het oog is; de vitrinekasten zijn prachtig waardoor de uitgestalde objecten nog mooier uitkomen, de gordijnen (die als muren voor de kamers dienen) wapperen heel zachtjes heen en weer, kleuren die bij elkaar komen en ook weer uit elkaar gaan.

Prachtig gewoon, ik geloof dat ik alweer verliefd ben op een tentoonstelling!

IMG_5771 IMG_5783 IMG_5773 IMG_5775 IMG_5782 IMG_5780 IMG_5798 IMG_5776

Een ervaring apart is het feit dat je in deze tentoonstelling alleen maar hoeft te kijken naar alles om je heen.

Verder hoef je niets te doen. Alleen maar kieken.  Er hangen namelijk geen bordjes met een beschrijving van de objecten; dus het enige wat je kunt doen is “echt” kijken en genieten.
Luisteren kun je er wel; er is een audiotour die ongeveer 15 minuten duurt, waarin Krabbé zelf vertelt hoe hij naar negen voorwerpen in de tentoonstelling kijkt.

Het resultaat van Soulmade vind ik echt verbluffend. Het is een zeer bijzondere samenspel van de in de depot gevonden collectiestukken en het werk van Krabbé.

Tot wanneer?

Soulmade is te zien tot en met 25 januari 2015. Voor meer informatie kiek hier!

Liefs,
Sandra

 

Sandra Singh

Hoi! Ik ben Sandra Singh een kunstliefhebber. In mijn vrije tijd bezoek ik het liefst een museum. Sinds 1 april 2014 schrijf ik mijn kunstbelevingen op. Mijn blog zie ik als mijn kunstdagboek. Dank dat je mij leest! Liefs,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.