We Share(d) Air – Navid Nuur

Navid Nuur - Stedelijk Amsterdam
Oude Entree Stedelijk Museum – We Share(d) Air – Navid Nuur

Vanwege de Corona maatregelen is het Stedelijk Museum, net als andere musea tijdelijk gesloten maar toch toont het museum één kunstwerk namelijk die van Navid Nuur.

Navid Nuur studeerde in 2004 af aan het Piet Zwart Instituut in Rotterdam en aan Plymouth University (UK). Zijn werk wordt internationaal geëxposeerd.

De Balie en het Amsterdams comité deden in een aanloop naar Bevrijdingsdag een oproep aan schrijvers en kunstenaars. Het thema was onze OPEN samenleving.

Vrijdag 1 mei werden de winnaars bekend gemaakt. De winnaars worden dit weekend op verschillende plekken gepresenteerd. Nuur heeft met zijn idee de OPEN CALL gewonnen.

Over het werk van Nuur zegt de jury: “De centrale zin in Nuur’s werk, We Share(d) Air, blijft in je hoofd zitten. Het is een sterk concept: een hele intelligente inzending”. En: “Idee is briljant, verdient absoluut verspreiding en is mooi in zijn eenvoud”.

Tot en met 10 mei aanstaande kun je door de ramen van de oude entree (ingang) van het Stedelijk Museum, aan de Paulus Potterstraat het werk We share(d) air van kunstenaar Navid Nuur (1976) bekijken.

  • We (shared) Air - Navid Nuur
  • Button - We (shared) Air - Navid Nuur
  • Button - Navid Nuur

Ga je mee kunstkieken?

In eerste instantie lijkt het net of er stapels kranten in de oude entree van het Stedelijk Museum liggen. Pas op het moment dat je dichterbij de stapels komt, zie dat de stapels kranten eigenlijk stapels onbedrukt krantenpapier zijn.

En dan valt het op eens op……..dan zie je ineens een button met daarop de tekst We share(d) air . Het lettertype is van het Parool van 75 jaar geleden.

De button is een reflectie op onze vroegere en huidige bewegingsvrijheid en daarbij staat de lucht die wij, elke dag (en ik besef op sommige momenten tegelijkertijd) samen inademen centraal.

Ondanks dat de ‘installatie’ puur en eenvoudig is, heb ik er vol verwondering naar gekeken. Ik begrijp waarom Navid Nuur de OPEN CALL heeft gewonnen.

Heb jij de button We share(d) air van Navid Nuur al gezien? Of ga je er langs?

Meer informatie: Stedelijk Museum.nl

Ik wens je een fijne Bevrijdingsdag vanuit je huis,

Deze blog is speciaal voor mijn zwager die weer speciaal voor mij en met mij, vanochtend naar het Stedelijk ging!

Liefs,

Sandra

Sandra Singh

Hoi! Ik ben Sandra Singh een kunstliefhebber. In mijn vrije tijd bezoek ik het liefst een museum. Sinds 1 april 2014 schrijf ik mijn kunstbelevingen op. Mijn blog zie ik als mijn kunstdagboek. Dank dat je mij leest! Liefs,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.