Een wonderlijke marktplaats

IMG_5379
Vanochtend ben ik (in een rondleiding) terug gegaan naar het jaar 1910.

Daar heb met schatgravers gezocht naar verloren schatten en verdwenen beschavingen. In de Hermitage Amsterdam heb een handelsroute afgelegd. Namelijk de Zijderoute.

De Zijderoute bestond al voor onze jaartelling en was tot in de vijftiende eeuw het grootste handelsnetwerk ter wereld. Het liep van China tot aan de Middellandse Zee. De Zijderoute was niet eén route maar een netwerk van handelswegen over een afstand van 7000 kilometer.

IMG_5389

Waar handel is, is er zijde.

Zijde was eén van de eerste producten die verhandeld werden en enige tijd zelfs betaalmiddel.
Daarna kwamen pas de munten. Voor mij was het topstuk van de voorstelling een munt waarop Alexander de Grote is afgebeeld. Ik vond het buitengewoon bijzonder om zo een oude munt in het echt te zien.

hermitage-expeditie_zijderoute-19 hermitage-expeditie_zijderoute-04[1] hermitage-expeditie_zijderoute-17 hermitage-expeditie_zijderoute-02

Wat vond ik van de tentoonstelling?

De Zijderoute is een mooie expositie waarin je veel te weten komt over hoe de handel en uitwisseling van goederen, culturen en religies tot stand is gekomen. Daarnaast is er ook nog veel te zien zoals muurschilderingen, boeddha’s en voorwerpen van zilver, glas, goud en terracotta.

Tot wanneer?

De tentoonstelling is nog te zien tot en met 5 september aanstaande.

Voor meer informatie: www.hermitage.nl

Een avontuurlijke groet,

Sandra

Foto’s: State Hermitage Museum, St. Petersburg.

Sandra

Welkom op Kunstkieken.nl! Ik houd van musea en om die reden ben ik op 1 april 2014 gaan schrijven over mijn museumbelevingen. Ook ga ik op zoek naar kunstverhalen op kunstbeurzen. Veel lees plezier! Liefs, Sandra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *