#4 De Museumbezoeker @Hyperrealisme.

museumbezoekers hyperrealisme

In de Kunsthal in Rotterdam liep ik letterlijk  op Andre (24) en Fae (23) af.

Het viel mij meteen op. Een mooi jong en lief stel die samen kunst aan het kijken waren. Andre en Fae deden mij denken aan vervlogen tijden toen ik als jonge vrouw samen met mijn lief rondwandelde in een museum.  Zonder zorgen en zonder verantwoordelijkheid.

Met Andre heb ik (met name door de drukte in de tentoonstelling) een kort interview gehouden en gesproken over musea en mijn koningskoppel. Toen ik vroeg voor welk schilderij zij wilden staan voor de foto hoefden ze beide niet lang na te denken.  Er werd unaniem gekozen voor het schilderij Foodscape (2014) van Tjalf Sparnaay.

Waar kom je vandaan en welke musea heb je in jouw stad?

In Leiden heb je Naturalis, Museum Boerhaave, Rijksmuseum voor Oudheden, Museum Volkenkunde,  Museum de Lakenhal. Ook heb je de Corpus.

Hoe vaak in de maand bezoek je een museum? Alleen? Samen? Museummaatje?

1 x in de maand. Maar soms lukt dat niet en altijd met mijn vriendin.

Hoe lang duurt jouw museumbezoek gemiddeld?

Gemiddeld twee a drie uur.

Hoe lang kijk je naar een kunstwerk?

Vaak wel 1 of 2 minuten. Bij sommige werken moet je langer kijken voordat je het begrijpt en je steeds meer dingen ziet.

Lees je de tekstbordjes bij een kunstwerk?

Soms en alleen als ik onder de indruk ben van een kunstwerk en daar iets over wil weten.

Praat je met anderen over jouw museumbelevingen?

JA, met elkaar. Met vrienden en familie.

Waarom ben je vandaag in de Kunsthal?

Voor de tentoonstelling Hyperrealisme. 50 jaar Schilderkunst.  ij vonden het indrukwekkende tentoonstelling maar  na een uur) raakten we verzadigd. Ook kwamen we voor Pim Palsgraaf voor zijn kunstwerk In the absence of Light.

Laatste museumbezoek?  En die daarvoor?

Escher in het Paleis in de Den haag. En daarvoor Jean Tinquely- Machine spektakel  en Manic / Love  -Jordan Wolfson  in het Stedelijk Museum in Amsterdam.

Welke tentoonstelling en/of welk kunstwerk heeft het meeste indruk achtergelaten?

Vorig jaar heb ik een tentoonstelling gezien in de Kunsthal. Ik kom helaas niet op de naam.

Favoriete museum?

Het Cobra Museum in Amstelveen. Ik houd erg van de stijl van de Cobra-beweging.

Jouw ultieme museumtip?

Dan noem ik een museum!  Mijn museumtip is de Kunsthal in Rotterdam.

Andre en Fae, dank voor jullie medewerking. Ik wens jullie alle goeds en heel veel mooie museumbezoekjes samen!

Ben jij al naar de tentoonstelling Hyperrealisme. 50 jaar schilderkunst geweest? Wat vond je ervan? 

Een fijne avond,

Liefs,

Sandra

Liefs,

Sandra

Sandra Singh

Hoi! Ik ben Sandra Singh een kunstliefhebber. In mijn vrije tijd bezoek ik het liefst een museum. Sinds 1 april 2014 schrijf ik mijn kunstbelevingen op. Mijn blog zie ik als mijn kunstdagboek. Dank dat je mij leest! Liefs,

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.