Amsterdam Art Fair 2015

Vanaf vandaag heeft Amsterdam er een nieuwe kunstbeurs bij: Amsterdam Art Fair.

Tot aanstaande zondag kun je deze beurs bezoeken in Kunsthal Citroën, gevestigd in de voormalige Citroëngarage aan het Stadionplein in Amsterdam.

Uit gesprekken met galeriehouders en kunstliefhebbers achtte Wim van Krimpen de tijd rijp voor een nieuwe Amsterdamse kunstbeurs met een eigen karakter: “Mensen moeten weer geraakt worden door wat ze te zien krijgen. In een stad als Amsterdam, met zoveel goede galeries en vooraanstaande kunstmusea en in een tijd waarin een groeiend aantal mensen kunstbeurzen bezoekt, kan en mag Amsterdam Art Fair niet ontbreken”.

Krimpen is voormalig directeur van het Gemeentemuseum Den Haag en de Kunsthal Rotterdam alsmede oprichter van de KunstRai in 1984.

Op gehele begane grond is er de expositie BEELD, samengesteld door Karel Schampers, voormalig directeur van het Frans Hals Museum en Joost Declercq, directeur van het museum Dhondt-Dhaenens.

BEELD geeft een beeld van de hedendaagse beeldhouwkunst.

De beelden staan daar op hun plek staan en Mooi te zijn op een voormalig betonnen garagevloer.

Die vloer en de afgebladderde verflaag op de muren doen deze beelden nog  mooier voorkomen dan (sommige) al zijn.  Een ideale plek om beelden tentoonstellen vind ik.

Foto: https://www.riksmits.net

Twee beelden vielen mij op door hun materiaal gebruik. Kiek je mee?

Gewoon op grond! Simpel

En Capital One van Rik Smits is een maquette gemaakt van piepschuim, hout en glas.

Na het zien van dit stadje kan ik alleen nog maar het woord WOW uitbrengen. Nogmaals WOW!

Wet Scene van Lennart Lahuis. Gemaakt van water en siliconen. Mooi toch?

Op de eerste en tweede verdieping vind je diverse galeriehouders.

Mijn favoriete schilderijen zijn die van Steven Aalders en de serie Random Objectivation van Herman de Vries.  De serie is in 1966 gemaakt door de Vries en later met toestemming nog een keer wit overgeschilderd.

Wat vond ik van de eerste Amsterdam Art Fair?

Ik moet eerlijk bekennen dat ik na 40 minuten wel was uitgekeken.  De beurs heeft niet veel verassingen. Voor de eerste editie kan het er mee door. Ik hoop dat de volgende beurs wat meer kiek-gehalte heeft. Denk het wel………

Voor meer informatie kiek hier!

Liefs,

Sandra

Sandra Singh

Hoi! Ik ben Sandra Singh een kunstliefhebber. In mijn vrije tijd bezoek ik het liefst een museum. Sinds 1 april 2014 schrijf ik mijn kunstbelevingen op. Mijn blog zie ik als mijn kunstdagboek. Dank dat je mij leest! Liefs,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.