KunstRAI 2015

De KunstRAI is er!  Dit jaar alweer de 31e editie en is daarmee de langstlopende beurs voor hedendaagse kunst van Nederland.

Dit jaar staan er veel jonge galerieën op de beurs om zichzelf aan het publiek te presenteren, waaronder een aantal die voor het eerst aan een beurs deelnemen. Ik mocht vandaag een rondje kunstkieken voor dat de officiële opening plaatsvond.

Kiek je mee?

Een van de redenen dat ik de  beurs wilde bezoeken is; Elvira Wersche.

Gedurende de beurs legt zij op de vloer van de stand een mozaïek  van zand afkomstig van verschillende plekken van over de hele wereld. Puur zand.  Zonder kleurstof of iets dergelijks. Inmiddels heeft ze meer dan duizend verschillende soorten zand. Wersche krijgt zelfs zand per post opgestuurd!

Haar mozaïeken bestaan vaak uit geometrische patronen. Als het kunstwerk is voltooid laat zij het weer verdwijnen, door het zorgvuldig gelegde patroon letterlijk weg te vegen. Uit te wissen. Daarmee geeft ze aan dat alles voortdurend verandert en dat alles in het leven slechts tijdelijk is.

De Kersentuin is een aparte beeldententoonstelling op de Kunstrai waarin een twintigtal beelden te zien zijn.

Mijn oog viel op Pegasos 2 van Stefan Yordanov. Het is een lichtinstallatie van LED, aluminium en ik vermoed een echt paardenschede.Het lijkt net of het paard over enkele momenten zal wegvliegen. Het is sprookjesachtig-prachtig!

Dit schilderij Vrouw Hoort Niets is van Dave de Leeuw. De ogen op het doek willen mij iets “zeggen”.

Het mooie van dit schilderij is dat de kleuren rondom de ogen, lippen en halslijn omringd worden door grijs-zwart-wit. Het grappig olifantje is van Marjolein Mandersloot.  Het lijkt net of hij echt is! Too cute!

Blue Teddy is een knoppenbeer is van Valey Shende; een Indiase kunstenaar.

De knoppen zijn handgemaakt en daarin zijn foto’s verwerkt van straatkinderen  in de leeftijd van 3 tot 18 jaar.  Ik schrok er wel even toen ik zag hoe jong sommige kinderen wel niet zijn.

Bij dezelfde galerie-houder  hing er werk van Barbara van den Berg. Zij voegt verschillende foto’s tot een grappig vrolijk geheel. Ik denk dat wij in de toekomst veel van haar zullen gaan horen!

Mini-versie Kaskade

At last but zeker not least liep ik tegen een mini Kaskade van Klaas Gubbels aan. Daar werd ik weer erg blij van. Wil je weten hoe het ontwerp van dit kunstwerk tot stand is gekomen. Kiek dan hier!

KunstRAI 2015 is tot aanstaande zondag 31 mei te bezoeken. Een aanrader!

Ga jij een bezoekje brengen?

Voor meer informatie kiek hier!

Slaap lekker voor straks.

Liefs,

Sandra

Sandra Singh

Hoi! Ik ben Sandra Singh een kunstliefhebber. In mijn vrije tijd bezoek ik het liefst een museum. Sinds 1 april 2014 schrijf ik mijn kunstbelevingen op. Mijn blog zie ik als mijn kunstdagboek. Dank dat je mij leest! Liefs,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.