Het Kunstplein

Een tent vol met kunst.

Op het Museumplein, tussen het Rijksmuseum, het van Gogh museum en het Stedelijk Museum staat het Temporary museum van Art Square. Dertig kunstenaars presenteren daar hun werk.  Niet alleen uit Nederland maar ook uit het buitenland.  Het presenteren van hun werk gebeurd net als in een museum op een echte muur.

Vandaag ben ik er geweest.

Van buiten ziet het museum eruit als een( klein) tentje, maar van binnen is het er best ruim en hangt er naast de kunstwerken een gezellige, knusse sfeer.  De meeste kunstenaars zijn er aanwezig en als je wilt, vertellen ze graag over hun werk.  Ik vind het altijd wel interessant om te weten waar een kunstenaar zijn inspiratie vandaan haalt.

Ga je mee kunstkieken en luisteren naar verhalen van kunstenaars?

 

Waar ik ook altijd van opkijk dat er altijd weer kunstenaars zijn die mij weten te verbazen.

Een daarvan is  Joop de Chène ze komt uit Tilburg maar woont en werkt in België.  In deze moderne tijd maakt De Chène  zelf haar eigen verf.  Overal ter wereld zoekt ze naar pigmenten gewonnen uit aarde.  In het museum aan het museumplein kun je naar haar serie De Verstilling kijken.  Het zijn doeken gemaakt van verschillende gescheurde stoffen van licht materiaal zoals kaasdoek en zijde. Daarover heeft ze geverfd; zachte, warme aardetinten.  Geen kleur op het doek is hetzelfde!

Bij Rianne Marris kun je kijken naar stillevens.

Ze geeft aan dat ze met haar schilderijen aandacht wilt geven aan het onderwerp; stilstaan bij het leven.  Marris is sinds 5 jaar geleden begonnen met schilderen en de schilderijen die zij heeft meegenomen naar het museum zijn haar afstudeerproject. Een leuke weetje; Marris heeft gewerkt als politieagente en als lerares levensbeschouwing.

In het atelier van de Belgische Ann Dierckx is het een en al expressie.

Dit beeldje vond ik geweldig. Ik heb nog nooit een beeldje dat huilt gezien. Ook kun je kijken naar haar serie Minimo’s; kleine beeldjes van kleine , kale, naakte grappige mannetjes. Ze maakt deze eerst van klei, waarna iemand anders daar weer een mal van maakt en dan wordt het gegoten in marmerhars.

Beweging is het woord wat bij de beelden van Lilian Steenhuisen past.  Elk beeld lijkt zich wel voor te bewegen. Ze zijn echt te gek om te zien!

Caroline van der Weide, als kunstenaar bekend als XCaroline toont haar  serie The Art of Feminity.

Ik vind dat juist door het specifiek weglaten van de gezichten de kracht en vrouwelijkheid van deze vrouwen meer naar voren komt. Klasse!  De schilderijen tekent ze met XC, dat heel simpel Xje Caroline betekent.

Maak kennis met Mart de Brouwer. Zijn inspiratie voor de serie  Vrouwkes en Mennekes komt van een oud Donald Duck puzzeltje.

Het zijn fantasie gezichten gemaakt van hout.  De Brouwer heeft ze eerst op hout getekend, dan in (puzzel)stukjes gezaagd en vervolgens geverfd en weer in elkaar gezet.  Het leuke is dat je in de fantasie gezichten toch wel weer bekende gezichten tegenkomt.

Caroline van der Weide, als kunstenaar bekend als XCaroline toont haar serie The Art of Feminity.

Ik vind dat juist door het specifiek weglaten van de gezichten de kracht en vrouwelijkheid van deze vrouwen meer naar voren komt. Klasse!  De schilderijen tekent ze met XC, dat heel simpel Xje Caroline betekent.

 

Dit schilderij is van Hermione Vroom is mijn favoriet!

De felgroene blauwe  kimono is prachtig van deze Japanse vrouw (dat neem ik vanzelf aan) met een volle bos haar met rood-roze tuitlippen is echt een plaatje om te zien.

Art Square Amsterdam is tot en met zondag nog te zien.  De toegang is gratis!

Meer weten? Kijk op: http://artsquare-amsterdam.nl/

Liefs,

Sandra

Sandra Singh

Hoi! Ik ben Sandra Singh een kunstliefhebber. In mijn vrije tijd bezoek ik het liefst een museum. Sinds 1 april 2014 schrijf ik mijn kunstbelevingen op. Mijn blog zie ik als mijn kunstdagboek. Dank dat je mij leest! Liefs,

8 reacties

 1. Dag Sandra. Hartelijk bedankt voor de complimenten en de mooie omschrijving. Ik schilder overigens al veel lnager dan 5 jaar, alleen de !aatste jaren als professioneel kunstenaar. Hartelijke groet!

  • Dank voor het compliment. Hopelijk tot weer een keer!
   De foto van Liefde heb ik op Instagram en Twitter geplaatst.

   Liefs,
   Sandra

  • Graag gedaan! Jij ook erg bedankt voor het mooie kunstwerk. Een waar lust voor het oog! Veel plezier nog dit weekend.
   Liefs,
   Sandra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.