That KunstKieken-Feeling: ‘Big Eyes – Lana del Rey

Het is vrijdag en dat betekent dat het tijd is voor ‘That KunstKieken-Feeling’! Elke vrijdag (tot eind 2024) geef ik je één nummer dat te maken heeft met een kunstwerk of kunstenaar.

Vandaag het nummer Big Eyes’ van Lana del Rey.

Het  lied komt uit de biografische film van Tim Burton Big Eyes.  De film gaat over Margaret Ulbrich, een gescheiden vrouw die Walter Keane leert kennen. Keane zet Ulbrich onder druk om schilderijen te maken terwijl hij de eer krijgt. Margaret verlaat hem en dient na vijf jaar een klacht in tegen haar ex-man. In de rechtbank schildert margaret in 53  minuten een nieuw schilderij. Waardoor bleek dat zij de echte kunstenaar is.

Het lied drukt het moment uit van Margaret wanneer zij in een supermarkt posters van haar schilderijen ziet. Heb je de film gezien?

Goed weekend,

Liefs,

Sandra

Sandra Singh

Hoi! Ik ben Sandra Singh een kunstliefhebber. In mijn vrije tijd bezoek ik het liefst een museum. Sinds 1 april 2014 schrijf ik mijn kunstbelevingen op. Mijn blog zie ik als mijn kunstdagboek. Dank dat je mij leest! Liefs,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.