Blue Bottle (1982) – Tony Cragg

Vorige week heb ik de avondvierdaagse lopen. Van de vier avonden heb ik vier avonden aan de ‘Blue Bottle’ van Tony Cragg’ gedacht.  

Tijdens deze ’10 kilometer wandelingen’ kwam ik ongelofelijk veel plastic flesjes en lege snoepzakjes tegen. Niet alleen op straat maar ook ‘om’ volgepropte vuilnisbakken heen gestapeld.  

Ga je mee KunstKieken en kijken naar het afval van Blue Bottle (1982) van Tony Cragg.

Tony Cragg is een kunstenaar die altijd wandelend door een stad (of eigenlijk moet ik tikken zijn woonplaats Wuppertal) spullen opraapt die hij vind of die zijn weggegooid.

Van die gevonden spullen maakt Cragg opstellingen, installaties en werken zoals deze fles.

Blue Bottle (hoogte 250 cm – 1982) is gemaakt van gevonden plastic. Het is een silhouet van een fles wasmiddel.

Cragg maakte de fles van verschillend stukjes plastic, metaal en hout van verschillende objecten maar wel in dezelfde kleur. Het is te zien in het trappenhuis van het Von der Heydt- Museum in Wuppertal.

In Nederland hebben we 2 flessen (een groene en een blauwe) van Cragg in de vaste collectie van het Kröller-Müller Museum.

Ik wens je een mooi zondag!

Liefs, Sandra

Sandra Singh

Hoi! Ik ben Sandra Singh een kunstliefhebber. In mijn vrije tijd bezoek ik het liefst een museum. Sinds 1 april 2014 schrijf ik mijn kunstbelevingen op. Mijn blog zie ik als mijn kunstdagboek. Dank dat je mij leest! Liefs,

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.