Laatbloeiertje

bert wouters het schip

Museum Het Schip geeft diverse kunstenaars uit Amsterdam West de kans om in het museum te exposeren.

Een voorwaarde is dat  de kunstenaars als inspiratiebron voor hun werk de Amsterdamse School gebruiken. Binnen de architectuur wordt deze stijl gezien als de moderne bouwkunst waar verschillende en bijzondere vormen als het ware met elkaar vermengd worden.

De tentoonstelling Contrasterende Vormen van Bert Wouters mag de spits afbijten. Vandaag, na het werk, ben ik een bezoekje gaan brengen.

brillenkoker bert wouters

Mijn eerste- Bert-Wouters heb ik gezien in de museumwinkel in de Hermitage.

Niet als kunstwerk maar als een brillenkoker. Ik wist toen niet dat deze door Wouters was gemaakt. Deze autodidacte kunstenaar heeft zijn eigen merchandiselijn en (nu ik erop let) kom je hem best vaak tegen in verschillende museumwinkels. Dat is uit de kunst vind ik!

Wouters heeft altijd als ondernemer gewerkt. Na een scheiding wilde hij niet alleen op de bank zitten en voor zich uitstaren.  Zijn kinderen waren al zelfstandig en besloot Wouters “iets” voor zichzelf te doen. Op 48-jarige leeftijd ging hij schilderen en is sindsdien nooit meer gestopt.

bert wouters het schip ondertussen aan de amstel kunstblogger museumblogger museumkaart museumtip bert wouters het schip

Wouters schildert graag gebouwen in felle kleuren en in strakke vormen.

De wolken op het schilderij Ondertussen aan de Amstel vind ik geniaal.  Herken je de gebouwen? Het zijn het Amstel hotel, Carré, de Hermitage en de Magere brug.  Let eens op de spiegeling van het licht van de lantaarns en de maan in het water op het schilderij de Leliegracht (r).  In eerste instantie viel dit mij eerst niet op.  Pas na een paar minuten zag ik het.  Helemaal te leuk!

museumblogger museumkaart kunstblogger bert wouters tegeltablaeubert wouters hilversum

In de tentoonstelling zijn er ook een aantal tegeltableaus te zien.

Het zijn tekeningen op aardewerk tegels.  Na het beschilderen word deze gebakken en geglazuurd. Gegarandeerd heb je er vast eentje in je leven gezien: een tegel met huisnummer erop is veelgebruikt en behoort ook tot de categorie tableau. Mijn favoriet is het Olympisch stadion.  Zeer creatief bedacht.

Eerst verkochte kunstwerk.

De allereerste verkochte schilderij Hilversum (r) hangt er natuurlijk ook. Het gemeentehuis van Hilversum uit 1931 staat afgebeeld naast het ultramoderne Nederlands Instituut voor Beeld en geluid uit 2006.  In werkelijkheid staan ze op 14 minuten lopen van elkaar.

Wat vond ik van de tentoonstelling?

Als het aan mij ligt wil ik alle getoonde schilderijen en tableaus wel laten zien.  Ze zijn vrolijk, mooi en telkens valt er weer iets te ontdekken. Een mustsee zijn de schilderijen de Baarsjes (het water aan de Kostverlorenkade is hier grappig weergegeven), Podium Mozaiek en Mama Mokum.

Tot wanneer?

Contrasterende Vormen is tot en met 13 maart 2016 te zien in de lunchroom van het museum. De expositie is gratis te bezoeken.

Voor meer informatie kiek hier!  Voor meer werk van Bert Wouters kiek dan hier.

Fijne avond!

Liefs,

Sandra

 

 

 

Gerelateerde Kiekjes:

Sandra Singh

Hoi! Ik ben Sandra Singh een kunstliefhebber. In mijn vrije tijd bezoek ik het liefst een museum.Sinds 1 april 2014 schrijf ik mijn kunstbelevingen op.Mijn blog zie ik als mijn kunstdagboek. Dank dat je mij leest! Liefs,

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.