Blog & Vlog: Daniel Arsham – Connecting Time

Daniel Arsham – Connecting Time

Tentoonstelling Daniel Arsham – Connecting Time
Te zien tot en met 30 september 2019 in het Moco Museum

Het Moco Museum heeft iets heel geweldigs voor elkaar gekregen; een samenwerking met de New Yorkse kunstenaar Daniel Arsham (1980). Het museum is daarmee het eerste museum dat het werk van Arsham tentoon stelt.

Het museum presenteert een selectie van zijn werk van de laatste tien jaar uit zijn carrière. De vaste ingrediënten van zijn werk zijn: architectuur, design, beeldhouwkunst, film en fine art.

Calcified Living Room - Daniel Arsham

Speciaal voor de tentoonstelling heeft Arsham de installatie Calcified Living Room gemaakt.

Wat je ziet is een woonkamer met design meubelen die zijn overgoten met een soort van kalksteen. De installatie is niet alleen bijzonder om te zien, maar heeft ook geur van nat kalk.

Wat stelt de installatie voor? Ik citeer het tekstbordje;

Het doet denken aan de antieke stad Pompeii, die werd begraven onder de vulkanische as en perfect bewaard is gebleven na de uitbarsting van Vesuvius in 79 voor christus“.

Hidden Figure - Daniel Arsham

Daniel Arsham is begonnen als podiumontwerper en al snel werkte hij (vanuit zijn eigen architectenbureau Snarkitecture) samen met bekende kunstenaars, muzikanten, designers en merken.

Voor het merk Adidas is Arsham (vooralsnog) de enige ‘artist in residence’. Een samenwerking met Pharrel Williams gaf hem nog meer naamsbekendheid die hij al had.

Een van de assistenten van Arsham is zo lief geweest om haar ‘Arsham-sneakertjes’ speciaal voor mij uit te trekken.

Ik wilde ze graag bij het kunstwerk Hiding Figure/2018) neerleggen. Dit kunstwerk is een van de favoriete kunstwerken van Kim Logchies, de eigenaar van het Moco Museum.

Voor meer informatie kun je ook op de site van Adidas – Daniel Arsham kijken.

Amethyst Ball Cavern (2016)

Must-see van de tentoonstelling is de Amethyst Ball Cavern (2016).

Vandaag ben ik erachter gekomen dat Arsham kleurenblind is. In 2015 kreeg hij een bril tegen kleurenblindheid. Hij zet hem niet elke dag op, maar wel altijd als hij kleuren moet selecteren voor zijn kunstwerken (omdat hij de waarneming van de ‘kijker’ dan kan zien).

Toen hij al die kleuren zag ging er voor hem een wereld open. Hij verwerkte de kleuren die hij zog nog sterker en krachtiger in een aantal kunstwerken. Een van de kunstwerken is de Amethyst Ball Cavern.

Miami Heat Jacket - Daniel Arsham

Mijn favoriet uit de tentoonstelling is Miami Heat Jacket omdat het zo ongelofelijk f*****ng ‘,echt,’ lijkt.

Ik heb Daniel Arsham daarom gevraagd of hij voor het werk wilde poseren. Lucky me!

Telephone - Daniel Arsham

Wat vond ik van de tentoonstelling?

Surrealistisch met tal van popcultuur én zoveel herkenning. Dit is pas toegankelijke kunst! Zo is er een gitaar, basketbal(len), fotocamera en telefoon te zien. Of het mooi is?

Tja….De expositie heeft een hoge kijk-en-vermaak-gehalte meer niet.

Falling Clock - Daniel Arsham

Tot slot het campagnebeeld. Daarop is het kunstwerk Falling Clock te zien.

Fijne avond!

Liefs,

Sandra

PS: Ga jij naar tentoonstelling Daniel Arsham – Connecting Time?

PS2: Vergeet mijn vlog niet te bekijken. Ik praat met Kim Logchies, draai een rondje in de Amethyst Ball Cavern en laat je drie kunstwerken zien?

PS3: Deze expositie wordt georganiseerd in samenwerking met Daniel Arsham en in partnerschap met Galerie Perrotin en Galerie Ron Mandos.

NB: Zowel de tekst als de foto’s zijn eigendom van Kunstkieken.nl en met toestemming van het Moco Museum gepubliceerd. De afbeeldingen van deze blog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt in enige vorm of op enige wijze

Sandra Singh

Hoi! Ik ben Sandra Singh een kunstliefhebber. In mijn vrije tijd bezoek ik het liefst een museum. Sinds 1 april 2014 schrijf ik mijn kunstbelevingen op. Mijn blog zie ik als mijn kunstdagboek. Dank dat je mij leest! Liefs,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.