KUNST KIJKEN: De blauwe vioolspeler

In 1982 plaatste de onbekende beeldhouwer zijn eerste beeld: De Blauwe Vioolspeler.

Het beeld bestaat uit kledingstukken die een gedaante vormt. Het lijkt erop alsof hij in richting van de Marnixstraat rent om de tram 10 te halen. Het beeld wordt om die reden ook wel ‘man probeert lijn 10 te halen’ genoemd.

Na een opknapbeurt kwam het beeld blauw weer terug. De man met vioolkist staat in de Tweede Marnixplantsoen bij de Raampoort.

Liefs,
Sandra

PS: Ik heb De blauwe vioolspeler met opzet van voren gefotografeerd. Op internet zijn namelijk voldoende foto’s te vinden waar “hij” vanaf de zijkant is te zien is.

Sandra Singh

Hoi! Ik ben Sandra Singh een kunstliefhebber. In mijn vrije tijd bezoek ik het liefst een museum. Sinds 1 april 2014 schrijf ik mijn kunstbelevingen op. Mijn blog zie ik als mijn kunstdagboek. Dank dat je mij leest! Liefs,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.