Local Heroes

Vanaf morgen kun je de groepsexpositie Local Heroes gaan bekijken in CBK Zuidoost.

Vanavond kun je al kennis maken met deze lokale helden. Lees je mee?

Het werk van  Nicole O’Niel en Liran Weisman staat volop in het teken van mimiek.

Beide kunstenaars laten gelaatsuitdrukkingen zien waar we vaak niet (meer) stil bij staan.

Door de serie Untitled van O’Niel moest ik aan de periode denken dat mijn koningskoppel ging leren praten.

Klanken die woorden werden. Bolle wangen vol lucht. Pffffffftrtrruerr betekende toen Giraffe. Dat momentje had ik weer even terug dankzij de tekeningen. O’Niel laat namelijk de wisselwerking zien van mimiek, emotie en klank die worden omgezet in taal.

Weisman heeft een serie gapende mensen getekend.

Zien gapen doet gapen. Dat deed ik dan ook schaamteloos. Heerlijk om er naar te kijken. Deze tekening viel mij meteen op omdat ze aan mijn dochtertje doet denken.

Elon Liberman is een audiovisueel kunstenaar.In 2013 studeerde hij af met MyCage, een interactieve geluidsinstallatie.

Wat is hier nu bijzonder aan hoor ik je afvragen? Letterlijk alles! Liberman heeft een installatie gemaakt van zelfgemaakte muziekinstrumenten waar zelfs sensoren inzitten. De installatie lijkt op een buitenaards wezen die didgeridoo geluiden maakt. Wat ik heb mogen zien en horen vond ik extreem bijzonder.

Sjoerd van Leeuwen verwerkt historie in kunstwerken.

Zo heeft hij de installatie Más Afuera gemaakt dat  bestaat uit materiaal welke hij heeft meegebracht van een verwaarloosde plek in de Bijlmer.

Van Leeuwen verbleef er  meerdere dagen en nachten om het boek Robinson Crusoe van Daniel Defoe (1719) te lezen. Net als de hoofdpersoon van het boek verbleef hij op een soort ‘verlaten’ eiland waar hij zich redde met de middelen die hij daar ter plekke vond.

Local Heroes vond ik grappig, aanstekelijk, herkenbaar, vernieuwend en verfrissend.

Het is een must see omdat het gewoon leuk is. De tentoonstelling is tot 11 april aanstaande te zien.

Ik ben erg benieuwd waar deze lokale kunstenaars zich over een tijd zullen bevinden. Ze zijn niet alleen elkaars “kunstburen” met om en nabij dezelfde leeftijd. Ze hebben ook nog eens talent!

Voor meer informatie kijk op: http://www.cbkzuidoost.nl/

Slaap lekker voor straks.

Gaap & liefs,

Sandra Singh

Hoi! Ik ben Sandra Singh een kunstliefhebber. In mijn vrije tijd bezoek ik het liefst een museum. Sinds 1 april 2014 schrijf ik mijn kunstbelevingen op. Mijn blog zie ik als mijn kunstdagboek. Dank dat je mij leest! Liefs,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.