Hij is Kapitein Koen!

Koen Hogewoning

Mag ik je voorstellen aan Koen Hogewoning; vormgever, illustrator, conceptontwikkelaar en in de reclamewereld is hij artdirector.

Vast en zeker heb je zijn reclamecampagnes van de Ikea voorbij zien komen. Verder praat hij met een zachte G en is 31 jaar.

Onder het genot van 2 x 2 Cappuccino heb ik hem onderstaande vragen gesteld.

Heb je een opleiding gevolgd?
Ik heb de opleiding Reclame – Communicatie aan de Sint Lucasschool in Boxtel gedaan. Daar ben ik afgestudeerd in 2001. Kort daarna heb de opleiding Graphic Design aan de University of Lincoln Bachelor gevolgd en heb deze in 2002 afgerond.

Wat is jouw stijl?
Ik ben nog zoekende naar mijn eigen stijl. Ik houd erg van eenvoudige presentaties en neig naar het Minimalisme. Grafisch design zonder poespas wil ik ontwerpen.

Wat is jouw definitie van Kunst?
Mijn definitie zou zijn: dat kunst de functie heeft om je ogen te openen en dat ze je wakker schudt. Dat je bij het zien van een kunstwerk over onderwerpen die bij het werk horen gaat nadenken.

Oude of Moderne Kunst?
Moderne kunst. Ik houd niet van dat hele serieuze. In moderne kunst vind je een bepaalde losheid en speelsheid die je bij oude kunst niet ziet.

Favoriete kunstenaar?
Wim T. Schippers. In 2011 was zijn pindakaasvloer te zien in het Museum Boijmans Van Beuningen. Helaas heb ik de pindakaasvloer niet gezien, maar wel geroken. Het hele museum rook naar pindakaas zelfs nadat de tentoonstelling al lange tijd niet meer te zien was. Dat vond ik prachtig!

Laatste museumbezoek?
Op de valreep ben ik naar Rothko in het Gemeentemuseum in Den Haag geweest. Ik vond de schilderijen beladen en zwaar. Je voelt het zware leven en depressiviteit van Rothko in zijn werken terug. Wat ik al vertelde is dat ik nog zoekende ben naar mijn eigen stijl. Wat ik zeker weet dat ik voornamelijk luchtige kunst wil maken.

Favoriete museum?
Het FOAM in Amsterdam. Het is een prettig , klein museum waar je makkelijk een of twee uurtjes kunt vertoeven.

Ben je de hele dag met Kunst bezig?
Een creatief proces stopt eigenlijk nooit. In feite ben ik er met mijn gedachten dag en nacht mee bezig.

Dromen?
Ik heb een tijd bij Ikea de reclamecampagnes gemaakt en dat heb ik met veel plezier gedaan. Maar gaande weg kreeg ik steeds meer mijn eigen ideeën. In plaatst van om iemands idee uit te werken wilde ik mijn eigen ideeën en creaties maken. Sinds kort ben ik zelfstandig ondernemer en ik droom dat ik hierin zal slagen.

Waar kunnen wij jouw werk zien hangen of staan?
Op dit moment hangt mijn werk Famous Butts bij Back to Black. Ik wilde werk tentoonstellen wat niet te braaf maar wat ook niet te brutaal zou zijn voor een koffietentje. Op het idee kwam ik toen ik zat te Googlen en de billen van Lena Dunham tegenkwam. Zij is bekend van de televisieserie Girls waarin ze letterlijk vaak met haar billen bloot te zien was.

Nieuwsgierig naar de billen van Lena Dunham?

Tot eind van volgende maand hangen ze (naast drie andere billen) in Back to Black aan de Weteringstraat 48. (kijk ook even op hun facebookpagina)

Meer zien van Kapitein Koen? Kijk dan op zijn site:  http://koenhogewoning.tumblr.com/. De site wordt binnenkort geüpdate.

Fijne avond!

Liefs,
Sandra

Sandra Singh

Hoi! Ik ben Sandra Singh een kunstliefhebber. In mijn vrije tijd bezoek ik het liefst een museum. Sinds 1 april 2014 schrijf ik mijn kunstbelevingen op. Mijn blog zie ik als mijn kunstdagboek. Dank dat je mij leest! Liefs,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.