‘Stadscocon'(2021) – Florentijn Hofman

Vanwege al dat ‘groen’ om mij heen moest ik ineens denken aan de Stadscocon van kunstenaar Florentijn Hofman. Hofman staat bekend om zijn inflatables; opgeblazen kunstwerken in een vorm van een dier.

In 2021 was de Stadscocon te zien in de Sint Janskerk in Schiedam. Daarnaast kon je het kunstwerk aanraken en de ballon ‘binnenlopen’. Het groene opblaasbare kunstwerk zag eruit als een soort van zeppelin.

De titel Stadscocon verwijst naar de natuur waar de cocon een spinsel is, waarin een rups in een vlinder transformeert.

In Hofmans kunstwerk kon je zelf een ‘cocon-gevoel’ ervaren en kon je er samen of alleen even cocoonen. De groene kleur van het kunstwerk verwijst naar religie en overleven.

Hofman maakte het opblaasbare kunstwerk Stadcocon van spinnaker (heel dun zeildoek) zeil. Het kunstwerk had een lengte van 26 meter en was bijna tien meter hoog en breed.

Stadscocon heeft ook ‘haar’ eigen muziek Soundscape die je tijdens het bezoek kon horen. 

Het muziekstuk varieerde van rustige, momenten van stilte en heftige muziekklanken.  Hofman schreef de soundscape samen met componist Jasper le Clercq. Arjen Leistra, stadsorganist, voerde het stuk uit uit.

Heb jij Stadscocon van Florentijn Hofman gezien? Zo nee, dan kun je deze, samen met mij (of nog een keer) beleven. Dat kan hier: ‘Stadcocon’ (2021) – Florentijn Hofman

Ik snap dat je missschien wel meer wilt zien van Florentijn Hofman. Dat kan via zijn site: Florentijn Hofman.com

Liefs, Sandra

Sandra Singh

Hoi! Ik ben Sandra Singh een kunstliefhebber. In mijn vrije tijd bezoek ik het liefst een museum. Sinds 1 april 2014 schrijf ik mijn kunstbelevingen op. Mijn blog zie ik als mijn kunstdagboek. Dank dat je mij leest! Liefs,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.