Happy Birthday Chanel!

Definitie van ‘Tas’ volgens de Wikipedia;
Een tas is een voorwerp van een flexibel materiaal dat bestemd is om andere  voorwerpen in mee te nemen. Een tas heeft een handvat (of schouderband).

Zonder handvat zal men spreken van een zak. Een tas kan gemaakt worden van leer of kunstleer of kunststof (bijvoorbeeld polyeteen) bepaalde soorten textiel, papier of andere materialen.

Sommige tassen zijn afsluitbaar met bijvoorbeeld een rits.Een tas kan bedrukt zijn met een merk- of bedrijfsnaam of een reclametekst en wordt gratis door een bedrijf uitgegeven, of tegen een kleine vergoeding verkocht.

Sinds 2012 breng ik regelmatig een bezoekje aan het Tassenmuseum Hendrikje. Dit doe ik altijd samen met mijn bijna-vijfjarige-dochter.

We gaan er niet alleen om naar tassen te kijken maar ook om een wandeling te maken in de tuin. In de tuin brengen wij altijd verslag uit aan de vissen over de tijdelijke tentoonstellingen. Als afsluiting van ons museumbezoek eten we altijd een gebakje met een bakkie thee.  Dochterlief vraagt sinds kort zelf om samen naar het Tassenmuseum te gaan en ze herinnert zich nu ook onze bezoekjes. Vorig jaar vond ze Barbie’s birthday bash erg leuk.

Haar favoriete handtas is “Diligenza” (vorm van een koets) uit de vaste collectie van het museum. Daar vind je schooltassen, avondtassen en designtassen van Louis Vuitton, Hermès en natuurlijk Chanel.

Vandaag zijn we naar de tentoonstelling Happy Birthday Chanel! & Forever Vintage geweest.

De Franse ontwerpster Gabriella Bonheur ‘Coco’ Chanel stond in de jaren twintig bekend als de ‘Koningin van de Mode’. Zo zette zij de ‘little black dress’, het tweed mantelpak, parelkettingen op de kaart. Op 71e jarige leeftijd lanceert zij de 2.55 tas. De tas werd al snel een statussymbool en is vandaag de dag een van de meest nagemaakte tassen ter wereld.

Chanel overleed op 87-jarige leeftijd in Parijs. Haar kijk op mode wordt nog steeds doorgegeven middels haar mode-imperium Chanel, dankzij couturier Karl Lagerfeld.

Hij introduceerde in 1985 het CC logo op de 2.55 met daarin het draaislot. De originele 2.5 had een rechthoekig draaibaar slot.

De tentoonstelling Forever Vintage zoals de naam al zegt is pure nostalgie en brengt je terug naar vroeger.

Er staan veel meer tassen maar ik heb gekozen om alleen de Chanels te fotograferen. Wij vonden ze geweldig!

 

Wil je ook naar ons favoriete museum? Kijk voor meer informatie op: www.tassenmuseum.nl

Wij wensen je alvast veel kijkplezier!

Liefs

Sandra

Sandra Singh

Hoi! Ik ben Sandra Singh een kunstliefhebber. In mijn vrije tijd bezoek ik het liefst een museum. Sinds 1 april 2014 schrijf ik mijn kunstbelevingen op. Mijn blog zie ik als mijn kunstdagboek. Dank dat je mij leest! Liefs,

4 reacties

  1. Ik ben er nooit geweest. Wel vaak langsgelopen en gedacht van ‘ooit doen’ maar dus nooit van gekomen. Het ziet er erg leuk uit, Dochterlief zou het zeker tof vinden. Next time dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.