Het tijdperk der ijs

IMG_6568

Als ik in de ijstijd zou leven dan zou ik naast het verzamelen van bessen,vruchten en noten mij voornamelijk bezig houden met  het maken van grotschilderingen, lijntekeningen en beeldhouwen.

Ja echt waar! Het klinkt gek hé, maar dat Neanderthalers behoorlijk creatief waren heb ik geleerd in de expositie Giants of the Ice Age.  De grootste reizende tentoonstelling over de ijstijd is vanochtend in Amsterdam gearriveerd.

IMG_6525 IMG_6497

IMG_6574 IMG_6575

‘T Zag er heel anders uit dan in de film Ice Age.

Mijn beleving (en misschien dat ook van jou) is dat de ijstijd er net zoals uitzag als in de film Ice Age; meters en kilometers ijs en verder niets dan ijs. Na het zien van de expo blijkt de werkelijkheid iets anders, wat een eye-opener!

Nederland was een mammoetsteppe met veel gras en groen en de Noordzee lag zelfs grotendeels droog.

Je kon dus zonder al te veel natte voeten te krijgen lopen van Amsterdam naar Londen. In de expo maak je niet alleen kennis met de Neanderthalers maar ook met dieren die toen leefde. Van mammoet tot sabeltandtijger tot wolharige neushoorns kun je er ontmoeten.

IMG_6581 IMG_6563 IMG_6544  IMG_6537

IMG_6551 IMG_6539
Het hoogtepunt van deze expositie is het skelet van een wolharige mammoet.

Dit skelet is twee jaar geleden ontdekt in West – Siberie en tussen de 30.000 en 50.000 jaar oud . Daarnaast zijn er botten, mammoettanden en ook nog andere skeletten te zien zoals die van een sabeltandtijger.

IMG_6557

IMG_6548 IMG_6588

Tot wanneer?

Giants of the Ice Age te zien tot en met 1 maart 2015. Daarna reist de expo weer verder. Het is zeker de moeite waard om een kijkje te nemen. De expo is boeiend, leerzaam maar vooral leuk!

Kijk voor meer informatie op: http://www.amsterdamexpo.nl/

Liefs,

Sandra

PS: Amsterdam Expo dank voor de uitnodiging!

Gerelateerde Kiekjes:

Sandra Singh

Hoi! Ik ben Sandra Singh een kunstliefhebber. In mijn vrije tijd bezoek ik het liefst een museum.Sinds 1 april 2014 schrijf ik mijn kunstbelevingen op.Mijn blog zie ik als mijn kunstdagboek. Dank dat je mij leest! Liefs,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.