IN VORM Dutch Design op Kasteel Keukenhof

De tentoonstelling ‘IN VORM Dutch Design op Kasteel Keukenhof’ verwijst naar het thema van de bloemententoonstelling Keukenhof in 2017: Dutch Design.

Het indrukwekkende van de expositie is dat glaswerk, porselein, meubels en haute couture van ontwerpers en kunstenaars uit onze tijdperk zich verenigen met het historische, 19e eeuwse interieur van Kasteel Keukenhof.

In principe was het de bedoeling om alleen over tentoonstelling te schrijven.Tijdens het kunstkieken werd ik verliefd op Kasteel Keukenhof.

Om die reden heb ik besloten om enkele highlights uit de  expositie te laten zien.  Ik zal ter zijner tijd een review over de rondleiding van Kasteel Keukenhof schrijven.

De befaamde hakjesklompen (2007) van Victor en Rolf met hun motief in Delft blauw zijn in principe een kunstfeit. Wie kent ze niet?

Blij werd ik bij het zien “Heaven” van kunstenaar Hans van Bentem. Tot nu toe ken ik het bed gemaakt van kristal alleen uit magazines.

Klaas Kuiken maakt van oude voorwerpen weer nieuwe voorwerpen.

De kunstenaar gebruikt voor zijn Bottles Collection groene (gebruikte) wijnflessen. De kunstenaar snijd de flessen door de helft en blaast ze op. Daarop plaats hij een andere helft van een wjinfles. Ik vind ze geweldig!  In 2010 werd de Botlles Colllection genomineerd voor the New Materials Award.

Laten we nu kijken hoe oude en nieuwe objecten met elkaar samensmelten.

Op sommige momenten moest ik echt goed kijken of  de “tijdelijke logees” niet gewoon bij het interieur hoorden. Soms was het echt lastig om te zien.

In de keuken viel mij in eerste instantie de Blizzard Bulb ( foto boven / lamp – 2002) van Hella Jongerius niet eens op. De vaas De Bloemenhouder (2007 – Ineke Hans) bleek ook een hedendaags exemplaar te zijn.

Ik eindig met een avondjurk uit de collectie City Life van Marga Weimans.   Zie jij wat ik zag?

Tot wanneer?

De tentoonstelling IN VORM Dutch Design op Kasteel Keukenhof loopt tot en met 10 september 2017.

Het Kasteel is alleen middels een rondleiding te bezoeken op woensdagmiddag en zondag.

Kasteel Keukenhof, hartelijk dank voor de uitnodiging!

Fijne avond,

Liefs,

Sandra

Sandra Singh

Hoi! Ik ben Sandra Singh een kunstliefhebber. In mijn vrije tijd bezoek ik het liefst een museum. Sinds 1 april 2014 schrijf ik mijn kunstbelevingen op. Mijn blog zie ik als mijn kunstdagboek. Dank dat je mij leest! Liefs,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.