Feiten der werkelijkheden

Kunstbeurzen  zijn er om kunst te neuzen en vooral om nieuwe ontdekkingen te doen.

En dat heb ik mogen doen op de kunstbeurs Realisme. Een kunstbeurs voor hedendaagse, figuratieve en realistische kunst.  Dit jaar is het alweer de 13de editie met schilder- en beeldhouwkunst, tekeningen en fotografie.

Op de beurs staan ongeveer 30 bekende galerieën uit binnen-  en buitenland met kunstwaar van bekende kunstenaars en opkomend talent.

Kiek je mee?

 

Op stand 14 staat Galerie Post + Garcia Maastricht.

Wat mij opvalt is het schilderij No Regrets van een vrouw met een ontbloot bovenlijf met daaronder een Arabische naam; Sidi El Karchi.

Sidi van de tv.

Jawel, dat is de man van de documentaire Portret van een schilder waarin Sidi wordt gevolgd terwijl hij werkt aan twee schilderijen.

Een portret van zijn moeder The way things are. Na het overlijden van zijn moeder heeft het schilderij de naam The way things were gekregen.  Het andere schilderij is een zelfportret The Silent Poet. Deze is recentelijk gekocht door het Bonnefantenmuseum. Mijn andere favoriete museum aan de andere kant van ’t land!  Dit is niet de eerste keer dat het museum werk van Sidi koopt. Ze hebben er al drie in hun collectie.

De borstbeelden van Rob van Bergen zijn mooier dan mooi.

Zijn inspiratie vindt hij in de Middeleeuwen en de vroege Renaissance. De beelden zijn gemaakt van witte klei en wordt gestookt in de oven op ongeveer 1220 steengoed.  Al de beelden zijn beplakt met papier en sommige hebben ook “kleding” aan.  Het mooist vind ik dat de beelden een echt huidje hebben. Dat effect maakt Van Bergen zelf door de klei te stempelen. Te zien op stand 16.

De bronzen beelden van Annette Jalilova zijn meestal een geheel maar enkele bestaan uit twee delen.

Erg bijzonder en vooral sensueel.  je kunt ze vinden op stand 6 van galerie Bianca Landgraaf.

Mustsee!

Op dezelfde stand vind je ook keramische beelden van Peter Hiemstra.  Het zijn zeer gedetailleerde figuren in een fantasiewereld met een moraal. Het is echt de moeite waard om even te kijken naar zijn kunstwerken. Ga je niet naar de beurs, google dan even.

Bij stand 4 kijkt de Holen Beer je aan.

Hij is getekend met houtskool door Johan Scherft.

Op stand 29 vind je het collectief Axe Colours uit Barcelona.  Ik hoef hier niets aan toe te voegen toch? Kijk even op hun site voor nog meer moois! Love them!

 

Galerie Eduard Planting (stand 10) heeft originele foto’s te koop van David Bowie. Op stand 26 vind je beeldjes van Nicolas Dings.

Zijn inspiratie haalt uit zijn reizen. Dit beeldje heet Reiziger. Het is uitgevoerd in verschillende versies. Voor de Amsterdammers onder ons, het beeld van Spinoza bij de Stopera aan de Zwanenburgwal is ook gemaakt door Dings.

Het beeldje is verkocht. Alleen hier kun je haar nog bekieken!

Meer over de stad Amsterdam vind je op stand 24. Pieter van de Hoef schildert de hoofdstad met haar trams. Zie je waar dit is?

Het beeldje is gemaakt door Marie-Noëlle Ronayette Grange en staat voor het laatst op een beurs. Het is namelijk verkocht.

Van de nieuwe eigenaresse mocht ik er een foto van maken. Veel plezier ermee!

Kunstbeurs Realisme is te zien tot en met 24 januari 2016 op een super locatie. De Passenger Terminal. Kijk voor meer informatie op: Realisme

Must sees zijn;

De drieluik van de Catalaanse kunstenaar Lluis Barba welke geïnspireerd is op het werk van Jheronimus Bosch. De drieluik is een interpretatie van Bosch’s Tuin der Lusten.

Stand 22.  Daar staat het Cleyne Huys niet klein maar groot te wezen.  Daar vind je een paar Matchheads van de beroemde David Mach. Ze zijn gemaakt van gekleurde lucifers.  Echt heel erg tof!  Mach is een Schotse beeldhouwer en maakt zijn werken van recyclemateriaal bijvoorbeeld van hangers. Het is het Googlen waard!

Fijne avond. Realisme tot volgend jaar weer!

Liefs,

Sandra

Sandra Singh

Hoi! Ik ben Sandra Singh een kunstliefhebber. In mijn vrije tijd bezoek ik het liefst een museum. Sinds 1 april 2014 schrijf ik mijn kunstbelevingen op. Mijn blog zie ik als mijn kunstdagboek. Dank dat je mij leest! Liefs,

2 reacties

  1. Echt mooie dingen jammer het is alleen tot 24 te zien maar blij dat ik had via jou blog lezen kunnen mee kieken van me lui bank

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.