Zij is Sarah Maple!

sarah maple
Toen ik een paar jaar geleden het schilderij ‘Menstruate with Pride’ zag was ik lichtelijk in shock maar vooral nieuwsgierig.

‘Wie durft er zo een schilderij te maken?’ vroeg ik mij af.  Al snel werd mij duidelijk dat de kunstenaar Sarah Maple heet.

In 2007 is zij de door de 4 New Sensations uitgeroepen tot de meest spannende en fantasierijke artistiek talent van Engeland.

Haar moeder is Iranese (lees: moslim) en haar vader Engels (lees: christelijk). Maple kreeg voornamelijk een Islamitische opvoeding en haar inspiratie als kunstenaar haalt ze uit deze twee werelden. Twee werelden met verschillende religieuze en culturele achtergronden.

Het doel van haar werk is dat het stof tot nadenken geeft.

Maple maakt ondeugende controversiële kunst waarbij religie, identiteit en de maatschappelijke rol van vrouwen centraal staan. Ze kiest ervoor om haar ideeën via een luchtige en sarcastische benadering af te beelden.

kunstenaar sarah maple

Gisteren heb ik haar ontmoet bij de opening van haar solo-expositie I disagree with what you say en haar boekpresentatie van You could have done this bij Kochxbos Gallery.
Sarah Maple is zoals ze eruit ziet op haar schilderijen, foto’s en video’s. Puur alleen haarzelf. Wat een tof en kek persoon! Mijn plus 1 en ik zijn nu nog meer een fan.

We hebben weer een must-see in town!

I disagree with what you say is te zien tot en met 18 april 2015. Wil je meer over Sarah weten Sarah Maple.com

Liefs,

Sandra

PS: Iets heel kort over Kochxbos Gallery. Ze bestaan sinds 2005 en zijn altijd op zoek naar nieuw talent die pop-art en surrealisme combineert. Enorm bedankt voor de warme ontvangst van gisterenavond!

Sandra Singh

Hoi! Ik ben Sandra Singh een kunstliefhebber. In mijn vrije tijd bezoek ik het liefst een museum. Sinds 1 april 2014 schrijf ik mijn kunstbelevingen op. Mijn blog zie ik als mijn kunstdagboek. Dank dat je mij leest! Liefs,

Eén reactie

  1. Ik houd altijd wel van kunst die voortkomt uit twee werelden, uit verschillende culturele achtergronden, ik zou ook wel meer van haar willen zien maar de menstruatie schilderij zou ik, laten we zeggen, niet aan mijn muur hangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.