Magnum Pleasure Imagined

Magnum Please Imagined

Door het (ijsmerk) Magnum werd ik benaderd met de vraag of ik hun virtuele kunsttentoonstelling ‘Pleasure Imagined’ wilde bekijken (en of ik er misschien over wilde schrijven). Als je verder leest snap je wel waarom mijn antwoord geen nee was.

Door de gevolgen van de Corona-pandemie zijn cacaoboeren in het West-Afrikaanse Ivoorkust hard getroffen.

In samenwerking met de Nederlandse ngo 100 WEEKS die via mobile money geld doneert aan vrouwen in ontwikkelingslanden, opent Magnum vandaag de digitale tentoonstelling: Pleasure Imagined.

Het doel van de tentoonstelling is om geld in te zamelen voor de verslechterde economische situatie van vrouwelijke cacaoboeren in Ivoorkust. Het is het land waar Magnum haar meeste cacaobonen vandaan haalt.

Via 100 WEEKS ontvangen vrouwen gedurende 100 weken elke week donaties. Dit kan in de vorm van mobiele transacties zijn maar ook (financiële) trainingen in kleine groepen.

Ivory Cost - Aurélia Durand
Ivory Cost – Aurélia Durand

De kunstwerken van de verschillende internationale kunstenaars worden tot volgende week, iedere dag in het zonnetje gezet op het officiële Instagram account van Magnum.

“Als kunstenaar streef ik er altijd naar om kunst te creëren die mij trouw is en wat ik geloof. Met de verwoesting die de huidige crisis heeft veroorzaakt, ben ik dankbaar dat Ik kan delen wat plezier voor mij betekent via mijn meest kostbare en authentieke middelen”.

Aurélia Durand – Magnum Pleasure Imagined

De allereerste foto die gepubliceerd is, is van de Frans-Ivoriaanse kunstenares Aurélia Durand.

Zij liet zich inspireren door haar West-Afrikaanse achtergrond. Ze gebruikte hiervoor een oude foto gemaakt door haar vader in 1991 op een familie-uitje. We zien hier de Basiliek Notre-Dame-de-la-Paix in Yamoussoukro aan de Ivoorkust.

De coronamaatregelen over de hele wereld worden steeds milder en het leven op straat kom langzaam tot leven. Ga je mee kunstkieken?

Magnum werkt samen met twaalf bekende en onbekende kunstenaars. Zij voegden de lege straten van hun steden gebruikt en voegden er illustraties aan toe. Ze laten vooral zien hoe hun ideale Magnum– wereld eruit ziet als iedereen weer volop naar buiten kan.

De kunstwerken vertegenwoordigen de iconische straten van Madrid tot São Paulo en zelfs Rotterdam! Op de illustraties zijn straten met mensen te zien die een Magnum-ijsje eten.

Rotterdam - Levi Jacobs
Rotterdam – Levi Jacobs

Voor Nederland werkt de Rotterdamse illustratorLevi Jacobs mee aan de tentoonstelling en ik mag jou een primeur geven!

De stijl van Jacobs’ is opvallend, vooral in zijn gebruik van kleuren en texturen. Naast werk voor merken, internationale publicaties (o.a. The New York Times) en reclamecampagnes maakt Jacob’s veel prints en muurschilderingen.

  • Rio de Janeiro - Diego Limberti
  • New York - Stuart Jarvis
  • Rome-Sara Paglia
  • Madrid- Agustin Ostiglia
  • Sao-Paolo-Giulia-Bianchi
  • Madrid-Nico-Ordozgoiti
  • Bogota - Juan Moreno
  • Buenos Aires - @ generic_primo
  • Buenos Aires - Rocco Sofista
  • Istanbul - @olgunkasikci

Vanaf vandaag kun je via de website van Magnum de kunstwerken bekijken en een donatie geven aan 100WEEKS.

Ik vind de illustraties, naast, dat ze een herinnering zijn aan deze Corona-lockdown vooral vrolijk! Wat vind jij?

Fijne avond,

Liefs,

Sandra

PS: Vanavond eet ik een Magnum Almond als toetje!

NB: Zowel de tekst als de foto’s zijn eigendom van Kunstkieken.nl en met toestemming van Magnum.com/nl gepubliceerd. De afbeeldingen van deze blog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt in enige vorm of op enige wijze

Sandra Singh

Hoi! Ik ben Sandra Singh een kunstliefhebber. In mijn vrije tijd bezoek ik het liefst een museum. Sinds 1 april 2014 schrijf ik mijn kunstbelevingen op. Mijn blog zie ik als mijn kunstdagboek. Dank dat je mij leest! Liefs,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.