Marvel Universe Live!

In 2014 heb ik voor Kerst voor al mijn mannen in mijn leven (oei dit klinkt erg fout) het boek “Obsessed with Marvel” gekocht.

Het is een boek met 2500 vragen over de geschiedenis van Marvel en haar superhelden. Het boek heb ik moeten  bestellen uit het buitenland. In die tijd kon ik ook  niet alle of soms geen artikelen  van Marvel vinden.  Dat is inmiddels verleden tijd.

Naast stripboeken is het assortiment flink uitgebreid met kleding, poppen , tv-series, films en zelfs een show; Marvel Universe LIVE!

Marvel en Kunst?

Vorige week werd ik gevraagd of ik de show wilde komen bekijken. Als Marvel-fan wilde ik dat heel graag.  Maar mijn volgende vraag was eigenlijk;  Wat heeft Marvel nu  met kunst te maken?

Eigenlijk best veel. De superhelden die wij nu als bewegend beeld kennen waren eerst alleen figuren op een tekening. Het waren stripfiguren.

In 1939 richtte Martin Goodman de uitgeverij Timely Comics op, wat later Marvel Comics werd.

De eerste publicatie was in oktober van datzelfde jaar met het verhaal over superheld Human Torch.  Tot verbazing van Goodman werden er 80.000 exemplaren verkocht.  Er werd al snel een tweede exemplaar bijgedrukt.  Bij de tweede verkoop kwam een extra nul erbij, van de tweede versie werden er 800.000 exemplaren verkocht .

Onder de naam Marvel werd in 1961 de eerste strip Amazing Adventures uitgebracht.  Nieuwe figuren werden geboren zoals Superman en Fantastic Four . In de periode daarna kwamen de helden De Hulk, Spider-Man, Captain America, Thor, Ant-Man, Iron Man, en het team de X-Men erbij.

Afgelopen vrijdag ging in naar Marvel Universe Live! in de Ahoy in Rotterdam.

 

Na tweeënhalf uur in de file te hebben gezeten, mocht ik eindelijk kennis maken met Spider-Man.

De rol wordt vertolkt door de Tilburgse Geoffrey Thompson. Jawel, die uit Hollands Got Talent! Met zijn laatste centen is hij naar de auditie naar London vertrokken.  Zijn droom is uitgekomen.  Als kleine jongen wilde hij al stuntman worden door het zien van Dragon Ball Z en andere series.  De show reist met 53 artiesten, in de leeftijd van 18 tot 40 jaar, en heeft 59 crew leden. In Ahoy kan zijn familie hem nu in actie zien.

Het heeft twee jaar geduurd om te show te produceren.

Het verhaal in de show is gebaseerd op de strijd om de Cosmic Cube, de bron van de ultieme macht en een van de meest begeerde schatten van Marvel. Thor slaat de Cosmic Cube in stukken om te voorkomen dat het in verkeerde handen valt.

Ik heb genoten van de show. Als toeschouwer lijkt het of je midden in een film zit. De stunts waren geweldig alsmede de special affects. Als klap op de vuurpijl kwam de HULK ook nog eens in het “echt” tevoorschijn.  Er is 1500 uur nodig geweest om  4 prototypes  te maken en twee auto accu’s om ze aan te drijven. Erg knap gedaan.

Dit weekend kun je naar de show, daarna reist Marvel Universe Live! door verder in Europa.

Voor meer informatie kijk op: Marvel Universe LIVE!

Langs deze weg wil ik de organisator bedanken voor de zeer warme welkom en voor de uitnodiging. De show is een van mijn mooiste kunstkieken-herinnering!

Thor is mijn held! Wie vind jij het leukst?

Liefs,

Sandra

Sandra Singh

Hoi! Ik ben Sandra Singh een kunstliefhebber. In mijn vrije tijd bezoek ik het liefst een museum. Sinds 1 april 2014 schrijf ik mijn kunstbelevingen op. Mijn blog zie ik als mijn kunstdagboek. Dank dat je mij leest! Liefs,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.