#6 De museumbezoeker @ de Oude Kerk

oude kerk - marinus boezem

Daar stond ik dan. Voor de Oude Kerk met nog vier andere museumbezoekers voor de deur van de kerk te wachten tot dat die open zou gaan.

Tussen alle wachtende was er eén  opvallende verschijning, namelijk Delilah ( 24 jaar) met haar curly afro. Wat een bos haar! Helaas wilde zij niet op de foto.

Delilah werkt naast haar studie, in een van de kledingwinkels op de Nieuwendijk in Amsterdam. Toen ze hoorde dat de tentoonstelling Marinus Boezem was verlengd besloot ze om, voordat ze naar het werk ging, deze een bliksembezoekje te brengen. Voor de tweede keer alweer.

Met Delilah heb ik gesproken over spiritualiteit, god, parttime werken naast een studie, haarverzorging, Surinaamse spookverhalen (wat hebben wij gelachen). Ondanks onze hoogtevrees zijn we samen de bouwlift in gegaan. Zij voor de eerste keer.

Waar kom je vandaan en welke musea heb je in jouw stad?

Ik kom uit Amsterdam . De bekendste zijn het  Rijksmuseum, Stedelijk Museum, het  Allard Pierson Museum, Van Gogh Museum ,  Joods Historisch Museum, het Rembrandthuis, FOAM, het Tropenmuseum en de Hermitage.

Hoe vaak in de maand bezoek je een museum? Alleen? Samen? Museummaatje?

Minstens een keer in de maand en altijd alleen. In mijn omgeving zijn er weinig mensen die  interesse hebben  voor musea.

Hoe lang duurt jouw museumbezoek gemiddeld?

Gemiddeld anderhalf uur.

Hoe lang kijk je naar een kunstwerk?

Ik denk een minuut of twee. Misschien wel drie. Als ik een kunstwerk mooi vind dan kan ik er uren naar kijken!

Lees je de tekstbordjes bij een kunstwerk?

Alleen bij de werken die mooi vind.

Praat je met anderen over jouw museumbelevingen?

Ja, met mijn moeder. Ze is vorig jaar met pensioen gegaan en terug naar Suriname. We bellen elkaar regelmatig.

Voor de tweede keer in de Oude Kerk voor Marinus Boezem?

Klopt,  ik wilde het nog een keer zien. De Oude Kerk is mooi en ik vind het r rustgevend.

Laatste museumbezoek? En die daarvoor?

Mijn laatste museumbezoek  tentoonstelling Ed van der Elsken –  De Verliefde Camera in het Stedelijk en een ochtend daarvoor  de expositie Goede Hoop.  Zuid Afrika en Nederland vanaf 1600 in het Rijksmuseum.  De laatste expo vond ik erg heftig.

Welk kunstwerk heeft vandaag het meeste indruk achtergelaten?

De bouwlift.

Favoriete museum?

Die heb ik niet.  Als ik moet kiezen, dan kies ik voor het Rijksmuseum.

Jouw ultieme museumtip?

Als je een tentoonstelling echt wil zien, ga dan rond de openingstijd. Zo kun je rustig kijken.

Wil je meer weten over alle drie tentoonstellingen die Delilah heeft gezien? Kiek dan hier voor Ed van der Elsken, Goede Hoop en Marinus Boezem.

Ben jij naar een  van deze tentoonstellingen geweest? Wat vond je ervan?

Delilah dank voor de gezelligheid!

Ik wens je een fijne avond,

Liefs,

Sandra

Sandra Singh

Hoi! Ik ben Sandra Singh een kunstliefhebber. In mijn vrije tijd bezoek ik het liefst een museum. Sinds 1 april 2014 schrijf ik mijn kunstbelevingen op. Mijn blog zie ik als mijn kunstdagboek. Dank dat je mij leest! Liefs,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.