Pictures for purpose

De Nederlandse Voedselbanken hebben het sinds de Corona-Crisis erg moeilijk. Het aantal huishoudens die afhankelijk is van de voedselbank is enorm gestegen.

“Steun de Nederlandse Voedselbanken en de Culture sector” is de gedachte van Pictures for Purpose.

Isabella van Marle en Kunna Haan zijn de initiatiefnemers van de liefdadigheidsorganisatie.

Het idee van is niet bedacht door Van Marle en Haan, zij raakten geïnspireerd door buitenlandse soortgelijke acties zoals in Italia “100 Fotografi Per Bergamo“.

Pictures for Purpose

Enkel tot met 25 mei aanstaande kun je bij Pictures for Purpose een foto (of meerdere) kopen. Het zijn foto’s van gevestigde fotografen maar ook (tot nu toe) onbekende fotografen.

De deelnemende fotografen mogen 50% van de opbrengst zelf houden en de andere 50% wordt gedoneerd aan de Voedselbank. De opbrengst van een enkele foto kan ten minste tien gezinnen ondersteunen.

De foto’s kosten, ongeacht bekendheid,  kosten 125 euro per print.  De afmeting van een fotot is 210 x 297 mm groot (A4 formaat) en zijn niet gesigneerd door de fotografen.

De foto’s zijn bestellen via de site van: Pictures for Purpose.org

FOTOLAB het toonaangevend Amsterdamse “fotolaboratorium” zal de foto’s afdrukken, afwerken en versturen.

Het aanbod van de foto’s is gevarieerd. Het leuke aan Pictures for Purpose vind ik dat op deze manier aanstormend talent een podium krijgt.

Purple Rain (2016) - Elspeth Diederix
Purple Rain (2016) – Elspeth Diederix

Ga jij een Picture for Purpose foto kopen? Welke?

Als Prince-fan, wil ik heel graag de foto Purple Rain van Elspeth Diederix. Diederix maakte de foto in april 2016 als ode aan Prince.

Fijne zondagavond,

Liefs,

Sandra

Sandra Singh

Hoi! Ik ben Sandra Singh een kunstliefhebber. In mijn vrije tijd bezoek ik het liefst een museum. Sinds 1 april 2014 schrijf ik mijn kunstbelevingen op. Mijn blog zie ik als mijn kunstdagboek. Dank dat je mij leest! Liefs,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.