De straat en haar tas

Street Couture heet de nieuwe tentoonstelling van het Tassenmuseum en is vanaf vandaag te zien.

De naam is een combinatie van Haute Couture en Street Fashion. Samen met dochterlief mochten ik (wij met ons tweeën) wandelen in een leeg museum. Wat een ervaring!

Waar er bij Haute Couture maar enkele (vaak op maat gemaakt) kledingstukken van zijn is de kweekvijver van Street Fashion de straat. Kleding is vaak een combinatie van allerlei merken. Elke grote stad heeft zijn eigen Street Couture.

tassenmuseum street couture tassenmuseum street couture

Amsterdam VS Tokyo.

Amsterdam is een echte “jeanscity”. Naast denim dragen Amsterdamse jongeren graag vintagekleding dat het liefst gecombineerd wordt met een vintage designertas.

Daarentegen zijn de Japanse Kawaii meisjes juist weer dol op nieuwe designertassen. Het liefst van een Europees merk wat als modern gezien wordt en aanzien geeft.  De stijl is ontstaan in de jaren zestig als protest van studenten tegen de maatschappelijke verwachtingen. Sinds de jaren zeventig is Kawaii algemeen geaccepteerd en niet meer uit het straatbeeld verdwenen. Je hebt deze stijl vast wel eens zien langskomen:  Japanse meisjes die er als poppen uitzien.

street couture tassenmuseum tassenmuseum street couture

In Los Angeles is streetfashion vooral op sport en muziek gericht. Te denken valt aan de opkomst van sneakers (waarop niet gesport kan worden) en sporttassen die gebruikt worden als handtas. De hiphopkleding van vroeger zoals oversized sweaters en veel kettingen is er niet meer. Merken zoals Gucci en Versace laten zich inspireren door bekende hiphopartiesten  en verbinden zich er zelfs aan.

tassenmuseum tentoonsteling

De Engelse stijl staat bekend als truttig en erg ingetogen.  De Street Couture is een mix van allerlei stijlen gecombineerd met mooie tassen.  Dat hoeft niet per se een designerbag te zijn.  Het kan ook een merkloos of een minder duur merk zijn.

tassenmuseum graphic playground IMG_2323

Wat vond ik van de tentoonstelling?

Steet Couture is volgens mij de hipste tentoonstelling  die het  Tassenmuseum heeft gehad. Bijna elke tas zal wel in de smaak vallen omdat het tassen zijn die in het huidige modebeeld passen.

Daarnaast heeft tentoonstelling ook kunst aan de muur hangen.  Het zijn strakke grafische tekeningen van het duo Graphic Playground. Iedere stad heeft zijn eigen tekening en een couture-stoel.  Echt ge-wel-dig!

Tassen en kunst dat is pas heerlijk kunstkieken!

Tot wanneer?

Street Couture is tot en met 5 juni 2016 te zien.  Voor meer informatie Tassenmuseum.nl

Welterusten en liefs,

Sandra

 

 

Gerelateerde Kiekjes:

Sandra Singh

Hoi! Ik ben Sandra Singh een kunstliefhebber. In mijn vrije tijd bezoek ik het liefst een museum.Sinds 1 april 2014 schrijf ik mijn kunstbelevingen op.Mijn blog zie ik als mijn kunstdagboek. Dank dat je mij leest! Liefs,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.