Dag 2016. Hi 2017.

 Voordat ik ga terugblikken naar het jaar 2016. Wil ik iedereen bedanken die mij leest.

Dank jullie wel voor het volgen, delen en voor jullie reacties op de reviews! Doordat jullie mij zo goed lezen heb ik steeds weer zin om te schrijven. Zonder jullie zou ik alles wat ik in 2016 heb meegemaakt nooit meemaken!

Voordat ik het vergeet; de beste wensen voor het jaar 2017!

 Een jaar met fantastische tentoonstellingen

Mijn eerste museumbezoek van 2016 was Van Michel tot Israëls in Museum Gouda en mijn laatste tentoonstelling FACE IT! Oordelen op het eerste gezicht in het Joods Historisch Museum.

De ”2016 tentoonstellingen” waren,  in mijn ogen, nog beter dan de voorgaande jaren. Ik kan dan ook echt niet kiezen welke tentoonstelling  ik het beste vond. Voor mij staan ze allemaal op nummero uno!

Achter de coulissen heb ik hele bijzondere ontmoetingen gehad.

Zo heb ik  Xandra Brood , Jonathan Jones van The Guardian en Dominique Surh van the Leiden Collection ontmoet en Hubert de Givenchy gezien. Nooit gedacht dat ik met Armin van Buuren een gesprek zou voeren over over Vincent van Gogh.

Maar de mooiste ontmoetingen van van allemaal was die met kunstenaar Pierre Alechinsky. De jongste lid van de Cobra-beweging heb ik onder een genot van een rode wijntje gesproken over zijn kunstwerken. Ik kan op sommige momenten nog steeds niet geloven wat ik allemaal heb meegemaakt.

Follow Friday Flop

De bedoeling was om minder bekende kunstenaars een podium te geven. Helaas heeft het niet gewerkt. Follow Friday is geflopt. Er was weinig tot geen animo.  Ik heb het tenminste geprobeerd en kijk er met tevredenheid naar terug. Alle kunstenaars die hebben meegedaan; Dank jullie wel!

  De kunstkieken-stijl & Affiche

Toen ik in 2014 mijn blog had opgezet waren er nauwelijks tot geen museumbloggers om mij heen. Om eerlijk te zijn ik wist ook niet hoe ik een tentoonstelling moest reviewen.  Als ik nu mijn oude berichten teruglees is mijn schrijfstijl en de manier van reviewen erg veranderd. Nu laat ik een paar kunstwerken zie en vertel ik daar iets over. Ook neem ik kunstverhalen mee terug als ik naar een kunstbeurs ben geweest.

Sinds dit jaar schrijf ik ook over de affiches van de tentoonstellingen. De kunstwerken zijn vaak een muststee in de expo of soms kun je er iets grappigs of een leuk weetje vertellen.

Op social media plaats ik ook regelmatig foto’s van de museum-affiches die bijvoorbeeld te zien zijn op de abri’s van tramhaltes en treinstations, maar ook gewoon in de stad.

Ik ben dan ook erg trots op mijn eigen kunstkieken-stijl. Wat vind jij ervan?

“Ben jij wel eens naar …… geweest? Wat vond je ervan?”

Zoals je misschien weet heb ik in augustus 2016 besloten om de komende periode alleen te schrijven over de vaste collecties van musea in Nederland . Heel af en toe maak ik een zijsprong naar een tijdelijke tentoonstelling. Dit jaar ga ik op dezelfde tour verder en zal net als vorig jaar eindigen met de zinnen “ben jij wel eens naar….. en “Wat vond je ervan” eindigen.

 Remi

Ik krijg vaak de vraag of ik kunstkieken.nl samen met iemand anders run/doe. Daar kan ik kort antwoord op geven: NEE!  Alles wat ik doe, doe ik in m’n uppie.

Ik heb het al in eerdere posts geschreven maar voor de goede orde. Op de museumbezoekjes gaat vaak mijn gezin en/of  een vriend(in) mee. Maar meestal ga ik vaak alleen op mijn vrije dag in m’n uppie naar een museum en de dagen waarop ik de mogelijkheid heb om even snel een museumbezoek te doen.  In mijn werk ben ik strikt gebonden aan wetgeving en regels dat ik het heerlijk vind om creatief bezig te zijn.

Trouwens het idee van kunstkieken.nl is ook op een roostervrije middag ontstaan.

 Toekomstplannen

Tja, ik heb twee of eigenlijk drie nieuwe ideeën.  Maar dat houd ik nog even voor mezelf.

Ik kan al wel verklappen dat er een nieuwe logo aankomt. De Header die ik sinds 2015 gebruik blijft op social media bestaan. Ik vind het veel te leuk om iets creatiefs met de folders te doen.

Ik heb zin in 2017! Jij gaat toch ook weer mee op pad?

Liefs,

Sandra

Sandra Singh

Hoi! Ik ben Sandra Singh een kunstliefhebber. In mijn vrije tijd bezoek ik het liefst een museum. Sinds 1 april 2014 schrijf ik mijn kunstbelevingen op. Mijn blog zie ik als mijn kunstdagboek. Dank dat je mij leest! Liefs,

5 reacties

 1. Beste Sandra, ik ben altijd nieuwsgierig naar wat je gaat schrijven.Sinds kort is mijn zus ook verslaafd aan kunstkieken. Dank voor alles wat jij doet met je blog. Door jou ben ik anders gaan “kieken”. Veel geluk met alles.

 2. Hey Sandra,

  Met veel plezier lees ik je blog.
  Super om jouw enthousiaste reacties op exposities en museumcollecties te lezen!

  Heel veel plezier en succes dit jaar met Kunstkieken en misschien komen we elkaar nog eens tegen.

  Groetjes,
  Maartje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.