That KunstKieken-Feeling: ’16 Shades of Blue’ – Torie Amos

Het is vrijdag en dat betekent dat het tijd is voor ‘That KunstKieken-Feeling’! Elke vrijdag (tot eind 2024) geef ik je één nummer dat te maken heeft met een kunstwerk of kunstenaar.

Dit keer heb ik gekozen voor het nummer ’16 Shades of Blue’ van Tori Amos.

De titel van het nummer verwijst naar kunstenaar Paul Cezanne. Hij stond er om bekend dat hij minstens 16 kleuren blauwe verf in zijn bezit had. De naam van de titel kwam in haar op toen ze zijn schilderij The Black Marble Clock zag. Tori zingt het volgende:

Are you telling me it’s over disintegrating lost and there’s nothing I can do

Before you drop another verbal bomb, can I arm myself

With Cezanne’s 16 shades of blue“.

Heel veel luisterplezier!

Goed weekend en liefs,

Sandra

Sandra Singh

Hoi! Ik ben Sandra Singh een kunstliefhebber. In mijn vrije tijd bezoek ik het liefst een museum. Sinds 1 april 2014 schrijf ik mijn kunstbelevingen op. Mijn blog zie ik als mijn kunstdagboek. Dank dat je mij leest! Liefs,

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.