We Care Art

We Care Art

Op 17 maart 2020 werd 20.00 uur door Nederland geapplaudisseerd voor mensen met een vitaal beroep en voor alle mensen die werken om ons land draaiende te houden.

De bedoeling was, om door drie minuten te klappen, hen een hart onder de riem te steken. Zelfs Het Koningshuis klapte mee. Klappen voor de zorg werd eerder ook gedaan in Italië en Spanje.

De (Nederlandse) actie #klapcoronadewerelduit werd opgezet door Legustha Andriessen uit Bergambacht, Imke Emons uit Horst en Ester Dekkers van Schijndel uit Valkenswaard.

‘Vanuit de beeldende kunst willen wij de vitale werkers op deze manier bedanken.’

Inge Prins van Wijngaarden – bedenker van We Care Art

De actie “We Care Art” is opgezet door Vincent Moleveld van OnlineGalleryArt en Cathelijne Mulders van Stichting SeeYou@Art.

Zij vinden dat vitale werkers naast het applaus en een hart onder de riem, óók een tastbare blijk van waardering moeten krijgen.

Ik hoor je bijna denken “tastbaar werk”? Hoe dan?

Door hen een kunstwerk te schenken.

Als je iemand kent met een vitaal beroep, dan kun je degene nomineren via Online Gallery of See YOu@Art. Het zijn ook de platforms waar kunstenaars terecht kunnen om hun kunstwerk(en) af te staan.

Je mag jezelf ook opgeven! Een voorwaarde is wel dat je een vitaal beroep hebt.

Ben je de enige die als enige een kunstwerk kiest, dan is het werk voor jou of jouw genomineerde. Zijn er meer mensen die hetzelfde kunstwerk selecteren, dan  wordt het kunstwerk verloot onder toezicht van een notaris.

Ken jij iemand met een vitaal beroep? Nomineer hem of haar dan! De actie We Care Art loopt nog tot en met 16 mei 2020.

Voor meer informatie én om te nomineren kijk op:

SeeYouatart.nl  &  Onlinegallery.art.nl

In 2004 lag een van mijn beste vriendinnen op de intensive care in Utrecht.  Voor die tijd had ik wel gehoord van de afdeling Intensieve Zorg maar ik had nog nooit de afdeling IC bezocht.

Met hoge uitzondering mocht ik Inke bezoeken om afscheid van haar te nemen. Sindsdien heb ik een ander beeld gekregen van de zorg en het ziekenhuispersoneel.

Ik heb een diepe waardering voor verplegers, dokters, doktersassistenten en ander ziekenhuispersoneel. Ik zou het niet kunnen wat zij, nu ten tijde van Corona, aan het doen zijn.

Ik vind We Care Art een geweldig initiatief! Wat vind jij?

Ik ben ook wel benieuwd of mensen zich zelf nomineren? ‘Jezelf nomineren’ vind ik best een gek idee want ik zou het zelf niet zo snel doen.

Vanavond is mijn applaus voor Inge, Vincent en Cathelijne!

Liefs

Sandra

Sandra Singh

Hoi! Ik ben Sandra Singh een kunstliefhebber. In mijn vrije tijd bezoek ik het liefst een museum. Sinds 1 april 2014 schrijf ik mijn kunstbelevingen op. Mijn blog zie ik als mijn kunstdagboek. Dank dat je mij leest! Liefs,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.