60 sec KunstKijken: Dead Family (2015)- Hans van Bentem

Beeldend kunstenaar Hans Van Bentem (Den Haag, 1965) staat vooral bekend om zijn fantasierijke, sprookjesachtige sculpturen die gemaakt zijn van verschillende materialen zoals keramiek, porselein, kristal, glas, hout en brons.

Zijn werk is voornamelijk te vinden in openbare collecties maar soms ook in tentoonstellingen. Zo zag ik Dickrider (2007) in de expositie Sexy Ceramics van Museum Princessehof en Heaven (2012) in de tentoonstelling IN VORM Dutch Design op het Kasteel Keukenhof.

Van Bentem heb ik, in 2021, mogen ontmoeten op de presspreview van de kunstcollectie van de cruiseschip Holland America Line VII. Hij ontwierp voor het schip een muzieknoot van kristal, met een waarde van 27 duizend dollar.

Vandaag laat ik je kennismaken met Dead Family (2015). De sculpturen-familie is te zien in het hotel Hotel not Hotel in Rotterdam.

Maak je hoofd leeg door 60 seconden naar kunst te kijken. Ga je mee KunstKieken?

Wat zien we hier? De gezichten van Dead Family lijken op de witgeverfde gezichten die je tijdens het feest Día de los Muertos op de straten van Mexico ziet.  

Misschien is jouw eerste reactie wel ”Wat eng!”. Maar kijk vandaag niet weg, kijk bewust even iets langer naar deze sculpturen.

Welk verhaal komt er in je op als je deze Dead Family ziet?

Ik zie een vader, moeder en hun zoon. Samen vormen ze een punkband. Wat zie ik verder?  De ketting met schakels lijkt bijna echt. Hun haar zit tot in de puntjes op en top (wat mij nooit lukt) en ergens stralen ze wel vriendelijkheid uit.

Ik wens je een hele mooie zondag!

Liefs,

Sandra

Sandra Singh

Hoi! Ik ben Sandra Singh een kunstliefhebber. In mijn vrije tijd bezoek ik het liefst een museum. Sinds 1 april 2014 schrijf ik mijn kunstbelevingen op. Mijn blog zie ik als mijn kunstdagboek. Dank dat je mij leest! Liefs,

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.