Radio Uitzending 6 april 2018

De uitzending van 6 april 2018 is helaas niet opgenomen.

De studio van AmsterdamFM is elke vrijdagochtend van 10– 11 uur de werkplek van een kunstenaar.

Bert Wouters heeft in de studio gewerkt aan zijn nieuwe schilderij van de Vespuccistraat.

Ik sprak met Bert over zijn expositie ” Tulpen uit Amsterdam” deze is nog tot eind mei te zien in Chezatelier Witte de Withstraat 144. Tulpen uit Amsterdam is gebaseerd op het feit dat in Amsterdam 190 verschillende nationaliteiten werken en wonen. Het symbool voor iedere nationaliteit is de vlag. Bert heeft steeds een vlag op een bos tulpen geprojecteerd.

Bert heeft verteld over zijn missie ‘rembevorderdende zebrapaden’. Door 3D zebrapaden op de Witte de Withstraat te schilderen, komen er veilige oversteekplaatsen met afremmend effect op de drukke weg.
Bert komt in het najaar terug in de uitzending om dit project te vertellen.

Meer werk van Bert zien? Kijk dan op: Bert Wouters.nl

Vanaf maandag 9 april tot en met zaterdag 15 april De Nationale Museumweek.

Het is de week om musea te ontdekken. De hele week ben je welkom in musea door het hele land.
Dat betekent dat je een week lang ofwel gratis ofwel voor heel weinig de geschiedenis van Nederland kunt bewonderen in honderden musea.

Golden Hour in het Scheepvaartmuseum, op 15 april aanstaande een muzikaal avontuur.

Wat staat het op het programma?

Rapper Sevn Alias, Cool Collective en saxofonist Benjamin Herman brengen hun talenten samen en geven een concert. Na afloop van het concert kun je de collecties bekijken, zelf art maken, en digitale experiences beleven, dansen op de beats van Zwarte Koffie.
Deelname is gratis. Aanmelden verplicht.
Voor meer informatie op: Nationale Museumweek.nl

Water Song - Valentino Jurk

In de uitzending van Radio Kunst Kieken wordt niet alleen gesproken over kunst. Er wordt ook naar kunst gekeken.

De zijden Water Song jurk komt in de nieuwe vaste opstelling van het Tropenmuseum.

De zijden Water Song-jurk die Valentino maakte in samenwerking met de Métis-kunstenaar Christi Belcourt, verwijst naar de band van vrouwen met water. “Onze wateren stromen door moeder Aarde en zorgt voor haar vruchtbaarheid, zoals bij vrouwen bloed” zegt de kunstenaar.

De jurk is aangeschaft door het Tropenmuseum/NMVW vanwege de connectie tussen een groot Europees modehuis en de lokale inheems-Canadese kunstenaar.

Niet alleen is hier te zien hoe culturen elkaar inspireren, maar ook hoe dat met respect voor een andere cultuur gedaan kan worden.

De modewereld heeft geregeld kritiek in de social media, omdat een ontwerper heeft ‘geleend’ van een cultuur zonder die cultuur te erkennen, of te weten waar zijn inspiratie vandaan komt. Deze culturele toe-eigening is een hot topic op social media, en vanaf 12 juli een onderdeel van de nieuwe vaste opstelling in het Tropenmuseum.

 Hoofdredacteur Marina de Vries van Museumtijdschrift tipt de expositie ‘Pastels – Het pastelportret in Nederland‘ in Museum van Loon als Amsterdamse museumtip.

Kunst in Muziek.
Ik draai in elke uitzending eén nummer die te maken heeft met een kunstwerk of een kunstenaar.

Dit keer draaide ik ik nog een nummer over de Mona LisaDit keer wel een nostalgisch nummer van Nat Cole uit het jaar 1950.  Cole zingt over de mystieke smile van Mona. “Do you smile to tempt a lover, Mona Lisa?/Or is this your way to hide a broken heart?”.

Sandra Singh

Hoi! Ik ben Sandra Singh een kunstliefhebber. In mijn vrije tijd bezoek ik het liefst een museum. Sinds 1 april 2014 schrijf ik mijn kunstbelevingen op. Mijn blog zie ik als mijn kunstdagboek. Dank dat je mij leest! Liefs,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.