VLOG: BRAFA 2019

Vlog Brafa 2019
De 64ste editie van Brussel Art Fair (BRAFA) is er tot 3 februari 2019.

Negen dagen lang kun je in de hallen van Tour & Taxis kunst gaan kieken bij 133 deelnemende galeries en kunsthandelaren uit 16 landen. Het is niet alleen sweet 64 maar ook sweet 16, maar liefst zestien nieuwe exposanten doen hun intrede op BRAFA.

Tijdens de internationale presspreview in oktober 2018 kreeg ik het idee om een vlog te te maken op BRAFA. Dit met hetzelfde idee van de beurs “Kunst zonder grenzen”. In deze vlog staan en gaan Nederland en België hand in hand, zonder grens. Kijk je mee?

Het is een lange vlog geworden en ik wilde (omdat het allemaal leuke gesprekken waren) er niet in knippen. De tijden van de interviews heb ik erbij vermeld zodat jij naar het interview van jouw keuze kunt kijken. Veel kijkplezier!

Gula de vraatzucht' van Pieter van de Heyden

In Nederland zetten we dit jaar Rembrandt in het zonnetje vanwege zijn 350ste sterfjaar. In Brussel vieren ze het Bruegeljaar.

Pieter de Oude wordt in heel Brussel in de schijnwerpers gezet vanwege zijn 450ste sterfjaar. We gaan kunstkijken met de heer Rob Camp van Lex Antiqua (vlog: 1.02 minuten). We gaan kijken naar de ets ‘De drie bomen‘ van Rembrandt en een kopergravure ‘Gula / de vraatzucht‘ van Pieter van de Heyden naar Pieter Bruegel.

Korset Frida Kahlo Galerie Morentz - Waalwijk

Gallery Sofie Van de Velde uit Antwerpen (vlog: 9:05 minuten) komt meteen met een knaller binnen. Zij neemt een korset mee dat gedragen is door kunstenaar Frida Kahlo.

Uit Nederland komt Galerie Morentz uit Waalwijk (vlog: 13.10 minuten) met design meubelen naar de beurs. Zij zijn niet alleen een galerie maar ook een ambachtelijke werkplaats. Ze hebben alles onder één dak en zijn gehuisvest in een schoenenfabriek uit de jaren 30 die in totaal 23.500 m2 beslaat. Er is een restauratie- en stofsfeerwerkplaats, een fotostudio, een magazijn en een showroom.

Galerie Harmakhis - Jacques Billen

Tijdens de persreis van oktober 2018 was ik onder de indruk van de eigenaar van galerie Harmakhis; de heer Jacques Billen. Hij kan namelijk hiërogliefen lezen! Vanaf 18.24 minuten kun je dat ook meemaken.

Lita Cabelutt

Het werk van Lita Cabelutt zag ik voor het eerst in het jaar 2017.

Voor het eerst op Forreal Beurs en een paar dagen erna op BRAFA 2017. Ik sprak met de heer Herwig Simons (vlog: 25.55 minuten) de eigenaar van galerie Herwig Simons, die Cabelutt vertegenwoordig in België.

Brafa Art Fair 2019

Naast kunstkijken kun je op BRAFA naar de 100ste verjaardag van de Koninklijke Kamer van de Antiquairs.

Ik sprak heel kort met de voorzitter van het ROCAD.be  (Royal Chambers of Art Dealers) de heer Francis Maere over een bijzondere tentoonstelling te midden van de beurs. Je kunt het gesprek zien vanaf de 28:50 minuten. Langs deze weg wil ik de heer Maere bedanken dat hij de tijd heeft genomen om een korte introductie te geven in mijn vlog.

Meer informatie vind je op: BRAFA.art

Ik ben benieuwd naar jullie reactie. Laat je er eentje achter?

Liefs en tot BRAFA2020!

PS: Als je het leuk lijkt…………je kunt je abonneren om mijn YouTubekanaal.

Sandra Singh

Hoi! Ik ben Sandra Singh een kunstliefhebber. In mijn vrije tijd bezoek ik het liefst een museum. Sinds 1 april 2014 schrijf ik mijn kunstbelevingen op. Mijn blog zie ik als mijn kunstdagboek. Dank dat je mij leest! Liefs,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.